Candidat la postul de secretar general al PSD, Titus Corlatean avertizeaza ca exista tentatia unor aranjamente la Congresul din 10 decembrie. Corlatean il acuza pe contracandidatul sau, Miron Mitrea, ca a incurajat conflictele din partid si isi declara sustinerea pentru Mircea Geoana la sefia PSD.

Jurnalul National: Vreti ca Mitrea sa dispara de la varful PSD? Vara trecuta spuneati ca acesta si Hrebenciuc ar trebui sa faca un pas inapoi.

Titus Corlatean: Vreau ca PSD sa dea un semnal puternic ca a intrat intr-o alta etapa a istoriei sale, ca are o noua viziune de a face politica si ca si-a schimbat structurile si modul de functionare. PSD trebuie sa dea dovada ca poate produce din randurile sale noi lideri.

De ce nu ar mai trebui ca Mitrea sa fie secretar general? Si de ce delegatii sa va aleaga pe dvs.?

Miron Mitrea a avut o contributie importanta in momentul in care partidul nostru si social-democratia romaneasca se afirmau pe scena politica. A avut merite, dar a facut si unele erori. Traim intr-o alta conjunctura politica, avem nevoie de o alta maniera de a asigura managementul intern de partid si trebuie sa aratam electoratului ca suntem capabili sa nu mai facem greselile din trecut. Eu am discutat, in ultimul timp, foarte mult cu oamenii din partid. Sunt multi care asteapta o schimbare la acest nivel si sunt multi care considera ca, in momente dificile pentru partid, eu mi-am asumat eficient responsabilitatile. Nu am probleme nici cu trecutul, nici cu prezentul si am entuziasmul necesar de a merge mai departe. Cred in proiectul politic al partidului, vreau ca acesta sa fie mai unit si mai combativ. Este nevoie ca secretarul general sa fie un element de echilibru si unitate, si nu un generator de tensiuni si conflicte interne.

Ce nu ati face din ce a facut Mitrea ca secretar general?

N-as face multe. Dar, in primul rand, nu as incuraja conflictele si tensiunile interne in teritoriu sau la centru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.