Democratii se intrunesc sambata intr-o sedinta a Consiliului National de Coordonare , cu scopul completarii structurii de conducere a Biroului Permanent al partidului. Concret, in joc vor fi noua functii de secretar executiv. Nu mai putin de 30 de candidati se lupta pentru una dintre aceste functii.Pe langa persoane necunoscute care doresc, probabil, sa castige notorietate prin candidatura depusa la cabinetul presedintelui partidului, Emil Boc, se afla democrati cunoscuti care s-au remarcat printr-o laudabila prestatie politica. O amintim aici pe fostul consilier de stat, Elena Udrea, care doreste functia de secretar executiv pe probleme internationale (relatiile politice pe care le are la nivelul Partidului Popular European si aportul pe care l-a avut in privinta primirii statutului de membru asociat al PD la marea familie popular - europeana o indreptatesc intr-o mare masura pentru acest post) .

Cum pedistii au impartit, in mare, numarul de locuri pe regiuni, iar Elena Udrea este vazuta ca marea favorita pentru ocuparea functiei de secretar executiv pe probleme internationale, pentru celalalt loc de la Capitala se lupta Nicolae Bara, deputatul Costica Canacheu, Bogdan Panait, deputatul Valentin Iliescu si deputata Anca Constantinescu, o apropiata a familiei Basescu.

Pe locurile din Moldova candideaza proaspatul candidat la functia de ministru, Mircea Toader, Dan Carlan (senator de Iasi), care nu ar trebui sa aiba teoretic emotii pentru a intra in BPN. Pe al treilea loc se lupta Radu Dragus (deputat de Botosani) si Marius Rogin (senator de Neamt), dar si Horia Vasioiu (Braila) si Eugen Uricec (Suceava). La Ardeal candideaza Vasile Bran (Brasov), Dorin Florea (primarul din Targu Mures, care nu are, insa, vechime in partid), Mircea Man (deputat de Maramures), Marius Martinescu (Timis, un apropiat al lui Vasile Blaga), Nicolae Neagu (senator de Sibiu). Depunerea candidaturilor s-a incheiat pe 5 decembrie la orele 24.00.

Conform Statutului PD, in cazul vicepresedintilor si a secretarilor executivi, daca in primul tur numarul candidatilor care au obtinut majoritatea necesara este mai mic decat numarul posturilor vacante, se organizeaza un nou tur de scrutin, procedura repetandu-se pana la ocuparea tuturor posturilor vacante.Pe lista nu se regasesc ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nici liderul deputatilor democrati, Cristian Radulescu si nici fostul vicepremier Gheorghe Pogea creditati de mass-media cu sanse mari pentru ocuparea acestor functii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.