In timp ce PNL si PD se lupta pe posturile „grele“ din Cabinetul Tariceanu, UDMR isi adjudeca „partea leului“. Marko Bela a obtinut pentru partidul sau conducerea Loteriei, a Agentiei pentru IMM-uri si doi importanti secretari de stat

Surse din Coalitie sustin ca, in urma negocierilor, UDMR si-a readjudecat posturile de secretar de stat la Ministerul Economiei si la Ministerul de Finante, pierdute la restructurarea din vara. In plus, UDMR va prelua si conducerea Loteriei Romane si pe cea a Consiliului National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Asta in ciuda faptului ca actualii conducatori ai celor doua institutii, Liliana Ghervasuc, respectiv Eugen Ovidiu Chirovici, au refuzat sa elibereze posturile o data cu plecarea PC de la guvernare. In plus, UDMR va primi si vicepresedintia Agentiei Nationale pentru Turism.

Potrivit surselor, UDMR intentioneaza sa preia si postul de secretar de stat la Ministerul de Interne lasat liber de numirea lui Mircea Toader la Ministerul Economiei, insa pentru acesta vor trebui sa negocieze direct cu democratii.

AVAS, ciopirtita ca sa ajunga la toti

Soarta Oficiului pentru Privatizare (OPSPI) din subordinea Ministerului Economiei a facut ieri obiectul disputelor intre PD si PNL la impartirea posturilor.

Potrivit NewsIn, care citeaza surse guvernamentale, pe masa Executivului a fost ieri un proiect de act normativ prin care toate societatile privatizabile din subordinea OPSPI si a altor ministere sa treaca la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Cu alte cuvinte, din portofoliul democratilor (care si-au impus ministrul la Economie) in curtea liberalilor, care, prin Teodor Atanasiu, detin sefia AVAS.

OPSPI este institutia care detine, acum, cea mai mare parte din averea statului, care urmeaza sa fie privatizata, alaturi de societatile nationale care nu se vor vinde, ca Transelectrica, Transgaz sau Hidroelectrica. Motivatia oficiala a transferului, care nu este o idee noua, a fost necesitatea unei singure institutii care sa se ocupe de privatizare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.