Biroul Permanent al Senatului a luat act, ieri, de baremurile de protocol de care beneficiaza senatorii in exercitarea mandatului. Pentru delegatiile si persoanele care vin in tara pe cheltuiala partii romane, baremurile de cheltuieli ale delegatilor straini si ale persoanelor insotitoare se stabilesc pe trei grade de protocol.

La gradul zero, cu un barem de maximum 230 RON pe persoana, sunt inclusi invitatii presedintelui Senatului si oaspetii care au un grad similar cu presedintele Senatului. in plus, acestia vor fi cazati la casele de oaspeti sau la hoteluri de 4-5 stele. La gradul 1 sunt prezenti membrii Biroului Permanent, presedintii comisiilor permanente, presedintii grupurilor parlamentare, sefii de delegatii la organizatiile parlamentare internationale, secretarul general, oaspetii care au un grad similar celor de mai sus si europarlamentarii.

Toti acestia au un barem maxim de 180 RON pentru fiecare persoana. La gradul doi de protocol sunt numiti delegatii parlamentari de nivel inferior celor de mai sus si delegatii din serviciile parlamentelor, care vor beneficia doar de 130 RON pe persoana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.