Presedintele Traian Basescu s-a dovedit a fi un jucator activ in rezolvarea crizei generate de iesirea de la guvernare a Partidului Conservator, el avand discutii permanente cu premierul Tariceanu si cu liderii PD. Mai intai, duminica, Basescu s-a dus la Palatul Victoria pentru a-l avertiza pe Tariceanu ca ar face o mare greseala daca s-ar alia cu PSD pentru a-si asigura astfel stabilitatea propriului guvern. Liderii PD sustin ca Basescu ar fi fost informat ca liberalii discuta cu presedintele PSD, Mircea Geoana.

Pe de alta parte, surse din PNL afirma ca seful statului ar dori sa amane alegerile anticipate pana in iunie sau chiar octombrie pentru a da astfel timp platformistilor lui Theodor Stolojan sa se consolideze. Duminica seara, Basescu a mai avut o lunga runda de discutii la un restaurant de lux cu cinci dintre liderii democrati, printre care Boc, Videanu si Negoita. La aceasta intalnire s-ar fi stabilit ca democratii sa ceara portofoliul comertului, ramas liber dupa demisia ministrului seres, iar cele sase posturi de secretar de stat, care apartineau conservatorilor, sa fie impartite in mod egal intre PD si PNL.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.