UDMR sustine in continuare guvernul Tariceanu, dar nu respinge ideea alegerilor anticipate. Aceasta este decizia grupurilor parlamentare ale Uniunii, care s-au intalnit ieri sa analizeze situatia creata in urma iesirii PC din coalitia guvernamentala. "Noi am declarat si ieri si repet si astazi, dupa analiza facuta in grupurile parlamentare, ca UDMR sustine in continuare guvernul si in continuare facem parte, in mod firesc, din coalitia guvernamentala", a declarat presedintele UDMR, Marko Bela, la finalul intalnirii senatorilor si deputatilor Uniunii.

Liderul UDMR a adaugat ca "obligatia noastra este de a asigura in continuare functionarea guvernului si functionarea coalitiei". Presedintele Uniunii a declarat insa ca si alegerile anticipate pot deveni o varianta pentru asigurarea stabilitatii guvernamentale. "Nu neg ca avand un guvern minoritar, functionarea acestui guvern va fi foarte anevoioasa, probabil, in lunile urmatoare. Deci nici eu nu exclud eventualitatea unor alegeri anticipate. Dar prima noastra obligatie in acest moment este sa incercam sa asiguram o stabilitate guvernamentala, fara sa ne gandim la alegeri anticipate", a declarat Marko Bela.

Referitor la posturile guvernamentale detinute de conservatori, Marko Bela este de parere ca "functiile vacante din executiv trebuie completate cat mai repede posibil". "Probabil si UDMR isi va asuma unele posturi vacante, cu toate ca nu ar trebui sa intram intr-o lupta pentru posturi", a adaugat Marko Bela. Liderul UDMR a tinut sa precizeze ca "pe de alta parte, si dupa 1 ianuarie 2007 se va impune o analiza privind programul de guvernare, dezideratele noastre comune, inclusiv formula de guvernare".
Ionel Dancu


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.