In momentul lansarii platformei liberale, Theodor Stolojan a admis ca, daca nu va ajunge la un acord cu actuala conducere a PNL, ia in calcul formarea unui nou partid. Acum insa, platformistii par deranjati de o asemenea ipoteza. Ei dau asigurari ca nu au renuntat la obiectivul de a recupera PNL si, prin urmare, ca nu fac planuri pentru infiintarea unei noi formatiuni politice.

"Speculatiile facute in legatura cu infiintarea unui nou partid liberal de catre sustinatorii platformei liberale constituie o realitate virtuala. Deocamdata, insa, nu am renuntat la obiectivul de a recupera PNL. Este primul scenariu pe care il avem in vedere. Celelalte scenarii sunt simple ipoteze de scoala", a declarat joi Valeriu Stoica.

O opinie similara a exprimat si fostul ministru al Agriculturii. "Nu este vorba de nici un PLD, nu am discutat de o astfel de posibilitate", a spus Gheorghe Flutur. In opinia sa, poate doar actuala conducere isi doreste acest lucru.

"Nu cred ca problema este pusa corect pentru ca noi cerem doar ca platforma liberala sa fie discutata la baza partidului, dar ei nu doresc nici un fel de dezbatere", a spus Flutur.

El a subliniat ca miza politica a dezbaterii platformei liberale in cadrul PNL este ca aceasta formatiune sa devina un partid mare si puternic. Declaratiile celor doi vin ca reactie la informatiile aparute in ultimele zile in mass-media, potrivit carora platformistii strang semnaturi pentru inregistrarea unui nou partid liberal-democrat, dar si ca se pregatesc sa inaugureze noul sediu al acestei formatiuni. Gheorghe Flutur a recunoscut ca au "un spatiu" unde lucreaza, dar si ca in prezent se strang semnaturi pentru sustinerea inceperii dezbaterii platformei liberale in cadrul partidului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.