- Domnule Gusa, ati acuzat recent coruptia din jurul proiectului "Cathedral Plaza". Va mentineti afirmatiile?

- Acest proiect trebuie cercetat serios prin prisma documentelor. Nu pentru ca as avea ceva cu cei pe care ii consider vinovati: arhitectul sef Adrian Bold si sotia primarului sectorului 1, Ioana Chiliman Nu este o pornire a mea impotriva persoanei domnului Bold ci impotriva masurilor pe care acesta le-a luat. Pentru ca prea multa lume a venit la cabinetul meu parlamentar, cu fel de fel de lucruri legate de acest domn. Am inceput sa cercetam si impreuna cu colegii mei de la PIN Bucuresti am ajuns la doua puncte. Afacerea Cathedral Plaza si Afacerea Vacaresti unde este vorba de aproape 200 de hectare.
Mult timp, afacerea "Cathedral Plaza" a fost bagata sub pres de catre municipalitate.

Presa a reactionat si ea cu intarziere, mai ales ca, initial, ideea construirii unui imobil modern in imediata vecinatate a Catedralei Sf. Iosif paruse sa aiba acordul Arhiepiscopului Ioan Robu. Abia dupa ce acesta, intr-o dramatica scrisoare deschisa, a recunoscut ca fusese indus in eroare, presa a inceput, treptat, sa scoata la iveala dedesubturile incredibile ale acestei afaceri, in cele ce urmeaza, incercam sa prezentam ramificatiile si metodele unei adevarate caracatite edilitar-imobiliare, in centrul careia se afla primarul general al Capitalei, dar si instrumentul sau, Adrian Bold. Mai este vorba si despre afacerea Nova Constructii unde este vorba de un teren de 18 hectare de spatiu verde. Toate astea le-am facut pachet, o sa le mai cercetam in continuare, o sa prezentam public.

- Cum vedeti scena politica dupa 1 ianuarie 2007?

- O sa fie doua tendinte in viata politica din Romania. O tendinte a clasei politice vechi care se va chinui sa ne convinga ca integrarea Europeana este o chestiune foarte buna si in interiorul acestei clase vad oamenii care au participat la guvernari pana acum. Ne referim si la fostii comunisti, actuali democrati, dar nu numai la ei. Acestia incearca sa ne convinga ce lucruri bune ni se intampla noua in Uniunea Europeana in actuala formula. Ceilalti, suntem noi PIN-ul cu strategia noastra antialegeri -europene. Si cred ca asta va fi lupta care va marca inceputul de an 2007. Noi suntem pregatiti, ne tot pregatim de un an de zile de cand analizam atitudinea europenilor legata de Romania si atitudinea politicienilor romani legata de integrarea europeana...

- Cum vedeti prestatia opozitiei in cei doi ani de guvernare?

- Din punctul meu de vedere PIN a avut o initiativa perpetua si consecventa in acesti doi ani. Sigur noi nu am putut sa devenim foarte consistenti in plan parlamentar ca nu avem decat doi parlamentari, dar in plan public cred ca am punctat foarte bine. In ceea ce priveste PSD-ul din punctul meu de vedere acest partid nu a existat decat arareori in momentele in care liderilor din frunte nu le mai era atat de teama de dosarele pe care le pregatise presedintele Basescu pentru ei. Daca ma refer la PRM , vad ca ei sunt cand in caruta, cand in teleguta.

- Credeti ca PSD are forta de a reveni la guvernare?

- In actuala forma de conducere, imi pare rau ca trebuie sa spun asta: nu. Nu am nimic personal cu nici unul de acolo, dar PSD ca sa poata schimba viteza, mai intai trebuie sa schimbe soferii. Ar trebui sa fie niste oameni asupra carora puterea actuala, in special Traian Basescu, nu poate sa-i agate. E greu sa fii presedintele unui partid de opozitie, si tu sa ai nu stiu cate case date de la stat sau date de actuala putere. E greu. Ei pot reusi sa mascheze aceste lucruri sau sa le uite, dar romanii nu le pot uita.

- Sunteti pregatit pentru anticipate?

- Nu cred in anticipate. Sunt convins ca vom avea alegeri la termen in 2008. De obicei nu gresesc, spune-mi o greseala pe care am facut-o in activitatea mea politica atunci cand am previzionat ceva?!

- Exista un zvon legat de o posibila intelegere intre PNL, Actiunea Populara si PIN...

- Nu exista. PNL si Actiunea Populara exista, ca au confirmat-o si cei de la PNL si cei de Actiunea Populara. Exista o singura certitudine si anume niste colaborari punctuale pe care le am eu cu Bogdan Olteanu. Si care sunt in spiritul generatiei si in amintirea colaborarilor bune pe care le-am avut in campania electorala. Nu exista posibilitate de colaborare intre PIN si PNL in acest moment.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.