Platforma liberala condusa de Theodor Stolojan va avea de luni un sediu propriu. Putin cite putin, Grupul pentru Platforma Liberala aduna logistica necesara infrastructurii viitorului partid liberal-democrat

Potrivit unor surse din interior, sediul platformei liberale se afla intr-o zona ultracentrala, pe Calea Victoriei, aproape de hotel Hilton, si va fi inaugurat luni, cu ocazia sedintei grupului. De altfel, ziua de luni va fi instituita ca principala zi de consfatuire a sustinatorilor platformei. Deschiderea acestui sediu echivaleaza cu primul pas catre asigurarea logisticii unui partid. Inscrierea la tribunal a unei formatiuni politice necesita atit existenta unui sediu, cit si prezentarea unor documente care sa ateste asocierea a cel putin 25.000 de membri din 18 judete ale tarii.

Transfer de oameni si logistica de la PNL

Desi lasa sa se inteleaga ca inca mai spera sa recucereasca PNL, initiatorii platformei gindesc pragmatic la criteriile legale pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a avea un partid. Pina sa-si creeze sedii si organizatii locale, cei 20 de parlamentari care si-au asumat adeziunea la platforma liberala vor uza de utilitatile oferite de aceasta functie: cabinetul parlamentar, pe care-l pot folosi pentru a tine sedinte sau aduna adeziuni. In privinta celor 25.000 de semnaturi, initiatorii platformei cred ca nu este nevoie de mai mult de doua-trei saptamini pentru a intocmi listele.

Ei se bazeaza pe cele opt filiale PNL "cucerite" integral si la restul de organizatii unde jumatate dintre membri sint nemultumiti de actuala conducere sau au pierdut alegerile in favoarea oamenilor lui Tariceanu. Din acest punct de vedere, fostul vicepresedinte al PNL Gheorghe Flutur, care a indeplinit rolul de sef al campaniei electorale a Aliantei impreuna cu Vasile Blaga, cunoaste bine structura de baza a PNL si a mentinut legatura cu filialele si sub conducerea lui Tariceanu.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.