Pentru ca alesii nostri sunt foarte inventivi, catorva deputati le-a venit o noua idee, care a declansat dezbateri aprinse. Un numar de 38 de senatori si deputati de la mai multe partide au venit ieri in plenul Parlamentului cu o noua propunere legislativa, aceea de a schimba denumirea judetului Arges in Arges Muscel.

Hotarati sa imbogateasca denumirea judetului, deputatii si senatorii au inceput sa predea lectii de istorie in Parlament despre importanta regiunii Muscel in istoria patriei.

In opinia lor, adaugarea denumirii de Muscel constituie un act normal, avand in vedere faptul ca sunt putine zone din Romania care se pot lauda cu notorietatea Muscelului. Si pentru a demonstra ca stiu si putina economie, initiatorii au argumentat ca adaugarea numelui de Muscel la cel al judetului Arges va creste interesul pentru aceasta regiune, ceea ce probabil ar conduce la dezvoltarea turismului in zona.

Numai ca initiativa lor s-a lovit de opozitia PNL si PSD. Reprezentantii PSD si PNL, Constantin Tamaga si Relu Fenechiu, au anuntat ca grupurile lor parlamentare nu sustin ideea schimbarii denumirii judetului Arges. Relu Fenechiu le-a atras atentia initiatorilor proiectului de lege ca dorinta lor este un pic cam scumpa. "Modificarea numelui judetului Arges ar atrage cheltuieli imense, de aproximativ 500 de miliarde lei vechi", a atentionat Fenechiu.

Dupa mai bine de o ora de discutii aprinse, deputatii au respins aceasta propunere legislativa la votul final, dupa ce initial o aprobasera pe articole si o lasasera fara titlu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.