In subteranele Centrului pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI) se pun bazele unui partid secret a carui utilitate o va decide Palatul Cotroceni. In fapt este vorba despre crearea unei formatiuni politice complet echipata si utilata, care va fi capabila sa preia din mers proiectele si intentiile lui Traian Basescu. Initiativa este considerata "Planul B" al Cotrocenilor, aplicabil in cazul in care actiunile de demolare a premierului Tariceanu vor esua.

Alchimie politica in laboratoarele CADI

Valeriu Stoica pune bazele unui partid. Formatiunea politica a platformistilor liberali se cloceste in laboratoarele Centrului pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI). "CADI este o organizatie de educatie, cercetare si actiune publica, care isi propune sa introduca in dezbaterea publica si in practica politicilor publice, idei formulate in cadrul unor domenii academice precum stiintele politice, dreptul sau teoria economica", potrivit descrierii postate pe Internet. Organizatia este coordonata de Valeriu Stoica, in calitate de membru in Consiliul Director.

Potrivit unor surse, de cateva luni bune, specialistii de la CADI, in frunte cu directorul executiv Horia Terpe si coordonatorul de programe Ionut Sterpan, pun pe hartie programul politic si structura viitoarei formatiuni politice. Directorul executiv Horia Terpe a negat insa, intr-un interviu acordat ZIUA, implicarea sa in construirea vreunui partid.

Sprijin de la Heritage Foundation

Surse politice ne-au confirmat si faptul ca specialistii de la CADI se bucura de sprijinul unui think-tank american, cu sediul la Washington, pentru realizarea proiectului. Este vorba de Heritage Foundation, un institut educational si de cercetare, a carui misiune este aceea de a formula si promova politicile publice conservatoare, bazate pe principiile economiei de piata, ale limitarii actului guvernamental si ale libertatii individuale.

Proiectul partidului a iscat deja nemultumiri in randurilor membrilor importanti ai CADI. O parte dintre acestia sunt suparati pe faptul ca viitoarea formatiune politica, aflata acum in stadiu incipient, se va transforma intr-un partid "mamut", la picioarele presedintelui Traian Basescu. Nemultumitii doresc scoaterea proiectului de sub tutela CADI, pentru ca organizatia sa nu-si piarda menirea si credibilitatea.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.