Decebal Traian Remes, Ludovic Orban, Dan Motreanu, secretarul de stat in ministerul Agriculturii, Nicolae Flaviu Lazin, dar si seful Universitatii de Stiinte Agricole a Banatului, Alexandru Moisuc, sunt tot atatea variante vehiculate la bursa zvonurilor pentru postul de ministru al Agriculturii. In momentul demiterii lui Gheorghe Flutur, premierul Tariceanu a dat asigurari ca va numi o persoana care sa poata face fata cel putin la fel de bine portofoliului, ca si Flutur. Insa a insistat asupra faptului ca, in decizia finala, criteriul politic este cel care primeaza si nu pregatirea profesionala.

Asa s-ar putea explica de ce viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban, absolvent de stiinte politice, si Dan Motreanu, istoric de profesie, apar pe lista aspirantilor la functia de sef al Ministerului Agriculturii. Balanta inclina insa mai mult catre finantistul Remes, revenit de curand in randurile liberalilor. Zilele trecute, ministrul delegat Cristian David a facut lobby pentru fostul ministru din perioada CDR, apreciind ca in locul lui Flutur trebuie sa vina un bun finantist care sa stie sa planifice resursele financiare alocate. Iar Traian Remes se inscrie foarte bine in acest portret-robot. Initial, PNL a dat asigurari ca, cel mai tarziu miercuri, va face public numele noului ministru.

Cum la sedinta de luni a Comitetului Executiv al PNL, Tariceanu a lipsit din cauza operatiei suferite la genunchi, subiectul a fost amanat. Ieri, purtatorul de cuvant al liberalilor, Varujan Vosganian, nu a putut spune daca va mai fi sau nu o reuniune a CEx in aceasta saptamana. O alta varianta este ca Tariceanu sa numeasca un loctiitor pentru acest post pentru doua luni, unde ar avea sanse Nicolae Lazin. Potrivit legii, postul de ministru poate fi vacant 45 de zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.