Presedintele UDMR, Marko Bela, se declara nemultumit de faptul ca Directia Nationala Anticoruptie a inceput ancheta impotriva sa, insa pe el nu l-a intrebat nimic despre banii respectivi. Vicepremierul a spus ca de fapt periodic "se incalzesc aceleasi acuzatii", intrucat la intrebarile privind sumele incasate din drepturi de autor a raspuns si in urma cu un an.

Biroul de presa al DNA a confirmat, ieri, ca procurorii fac verificari cu privire la senatorul Marko Bela, refuzand sa dea alte detalii privind cercetarile. "V-as recomanda ca politicianul sa nu fie lovit prin calitatea lui de scriitor si invers. Sunt doua calitati distincte, importante amandoua", a spus Marko Bela, in cadrul unei conferinte de presa. El a aratat ca sumele incasate reprezinta bani din drepturi de autor pentru cartile pe care urmeaza sa le scrie si sa fie publicate de Editura Bookart din Miercurea Ciuc, editura care, potrivit liderului UDMR, nu are contracte cu statul si are capacitatea de a realiza carti pentru copii, ce vor fi difuzate si in Ungaria. "Aceasta problema se refera la vanzarea drepturilor de autor pe urmatorii 5 ani a poeziilor mele pentru copii si tineret si include editarea a cel putin 6 carti de poezii pentru copii, doua dintre ele sunt deja redactate, prima urmand sa apara in ianuarie-februarie anul viitor", a explicat presedintele UDMR. Conform declaratiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, Marko Bela a incasat anul trecut 90.000 RON si 16.000 de forinti din drepturi de autor.

Directorul Editurii Bookart din Miercurea Ciuc, Hajdu Aron, a declarat pentru Mediafax ca editura sa a semnat contractul cu Marko Bela in septembrie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.