Doamnelor si domnilor, pentru saptamina asta avem un nou concurent la emisiunea noastra de descoperit noi talente, Me­ga­sme­nar. Numele lui este Dan Radu Rusanu, raspunde la apelativul de membru PNL si nu l-ati prea vazut la TV sau in ziare, ba uneori nici chiar in Parlament, un­de-si face veacul din 2000 incoace. In ciuda low-profile-ului in care se scalda, Rusanu detine un capital de putere la care Ta­riceanu, pre­se­dintele PNL, ar putea doar sa viseze. Ei, nu, nu va lasati inselat de faptul ca Rusanu este si vice­presedinte al partidului, asta nu inseamna aproa­pe nimic.

Nu, adevaratele atu-uri ale penelistului sint, intr-o ordine aleatorie: prie­tenia strinsa cu Calin Popescu Tari­ceanu si functia de negociator al partidului in luptele cu PD. Ne referim la luptele care se dau intre cele doua partide pentru a numi oameni de incredere in institutii descentralizate, ministere si alte acareturi publice, conform algoritmului Aliantei D.A. Ce in­seamna asta? Pai, e destul de simplu: trebuie sa numeasca PNL un secretar de stat la Transporturi? Rusanu vine cu propunerea, Tari­ceanu spune "da", omul este numit.

Omul PNL, o sa spuneti. Nt, omul lui Rusanu, o sa va corectam noi (si v-ar corecta si Rusanu, rinjind, daca v-ar auzi). Sau: e nevoie de un om din partea PNL in Consiliul de Administratie al unui mamut industrial de stat? Ei bine, da, deja v-ati prins, Rusanu este invitat sa faca o propunere. Evident, numele ajunge la Tariceanu, care e de acord, omul este numit. Da, dom’le, am mai spus o data: nu e omul PNL, e omul lui Rusanu. Pe care, daca vicele de la partid s-ar supara, nu ar mai da nimeni doi bani, cu atit mai putin PNL, care i-ar gasi degraba un inlocuitor.

Uneori, ba chiar de cele mai multe ori, la recomandarea lui Rusanu s-au nu­mit si ministri care nici macar nu erau membri de partid, mai ales daca portofoliul lor era atit de important incit sa fi meritat efortul. Si, sinceri sa fim, parca portofoliul de la Finante e suficient de important, nu? Ei, ce spuneti de candidatul nostru pentru Mega­sme­nar? Puteti vota pentru el pe listele de anticipate sau puteti as­tepta ale­gerile parlamentare din 2008, pina atunci va vom aduce noi informatii despre cel care, avem presimtirea asta, l-a intrecut deja pe Hreben­ciuc.