Dupa 1 ianuarie 2007 conducerea Coalitiei ar trebui sa se intruneasca si sa analizeze programul de guvernare, a reluat luni liderul UDMR Marko Bela o cerinta formulata inca de acum cateva luni, la care a adaugat dezbateri despre solidaritatea Guvernului si a Coalitiei .

Liderul Uniunii a explicat ca, pentru a avea rezultatele scontate la alegerile pentru Parlamentul European, este necesara stabilitatea Coalitiei. "In opinia Consiliului Operativ al UDMR, dupa 1 ianuarie 2007 va fi obligatorie o dezbatere in CNC-ul Coalitiei privind solidaritatea Guvernului si a Coalitiei, precum si o analiza a programului de guvernare, o identificare a dezideratelor pe baza carora vom putea merge mai departe", a sustinut Marko, cerere pe care liderul UDMR a exprimat-o inca din aceasta vara.Marko a sustinut ca interesul UDMR este de a "merge mai departe impreuna", cu conditia unei rediscutari a protocolului Coalitiei.

Liderul UDMR a calificat cei doi ani din actualul mandat al guvernarii drept foarte buni, cu atat mai mult cu cat s-a realizat obiectivul principal, si anume integrarea Romaniei in UE.Cat priveste Coalitia, Marko a apreciat ca activitatea politica a acesteia a stat sub semnul unei "permanente campanii electorale".

Liderul UDMR a precizat ca, in opinia sa, si urmatorii doi ani pana la finalizarea mandatului actualei puteri vor fi marcati de discutii despre alegeri anticipate, pentru ca in 2008 sa fie de fapt organizate cele la termen.Marko a calificat relatiile din interiorul Coalitiei drept nesatisfacatoare, in timp ce activitatea guvernamentala a fost apreciata de liderul Uniunii drept buna.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.