PSD se pregateste sa infiinteze in jur de 13-15 posturi de vicepresedinte. Mai in gluma, mai in serios, Liviu Dragnea, liderul alesilor locali ai PSD, se intreba, ieri, daca exista suficienti membri pentru a ocupa respectivele posturi. Astfel, Mircea Geoana (foto) se pregateste sa-si asigure sustinerea tuturor factorilor de influenta din partid, invitandu-i sa participe, impreuna cu el, in luarea deciziilor. Cu toate acestea, surse din partid spun ca Ion Iliescu intentioneaza sa candideze din nou pentru sefia PSD. Insa fostul presedinte al statului nu confirma informatii scurse din interiorul partidului.

PSD se pregateste sa infiinteze 13-15 posturi de vicepresedinte. Mai in gluma, mai in serios, Liviu Dragnea se intreba ieri daca exista suficienti membri pentru a ocupa respectivele posturi. Sigur ca exista, partidul a mai functionat, acum 10 ani, cu o formula de 17 vicepresedinti, iar deciziile nu puteau fi luate din cauza faptului ca se formasera 4-5 centre de putere care se anihilau reciproc in sedintele de partid. Acum, Mircea Geoana se pregateste sa-si asigure sustinerea tuturor factorilor de influenta din partid, invitandu-i sa participe la decizii impreuna cu el.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ieri ca partidul inca se gandeste la o varianta privind numarul si sarcinile vicepresedintilor. Liderul PSD spune ca cea mai importanta e calitatea oamenilor, nu neaparat numarul lor. "Important e ca ei sa fie oamenii cei mai reprezentativ politic, sa aiba un capital electoral si sa castigam alegerile", a conchis Geoana. El a adaugat ca spera ca sefii de organizatii sa confirme data de 1 decembrie ca termen-limita pentru depunerea candidaturilor.

Potrivit rezultatelor preliminare la referendumul intern organizat de PSD, coroborate cu mesajele transmise in Conferintele extraordinare ale filialelor partidului, varianta unei structuri de conducere formate din opt vicepresedinti regionali si un numar de vicepresedinti alesi pe domenii de specialitate pare sa intruneasca un acord majoritar. Varianta finala a chestionarului nu cuprindea insa si o intrebare concreta legata de numarul de vicepresedinti pe domenii de specialitate.

Liviu Dragnea, liderul alesilor locali ai fostului partid de guvernamant, a spus si el ca PSD ar putea avea circa 16 vicepresedinti, opt din teritoriu si opt numiti pe domenii, si a sugerat ca din filiale ar trebui sa vina la conducere mai multi reprezentanti, care sa capete influenta.

El a declarat ca, in acest moment, in PSD se contureaza mai multe variante privind modul de alegere a principalelor functii de conducere: fie ca toate (presedinte, vicepresedinti si secretar) sa fie alese de Congres, fie ca presedintele si secretarul sa fie alesi de Congres, iar vicepresedintii, de Consiliul National, si in fine, ca doar presedintele sa fie ales de congres, restul, adica secretarul si vicepresedintii sa fie validati de Consiliul National. Cu toate acestea, liderii de filiale vor ca vicepresedintii partidului sa fie alesi de Congres. Lista domeniilor de specialitate care sa fie acoperite de 8 dintre vicepresedinti nu a fost inca stabilita. In discutie intra domenii precum justitie si afaceri interne, relatii internationale, politici economice, planificare si strategie politica, administratie si descentralizare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.