Dupa ce a obtinut sprijinul a mai mult de 20 de parlamentari, Theodor Stolojan da un ultimatum filialelor PNL sa decida de partea cui sint. El face acest gest inainte de Delegatia Permanenta din 15 decembrie, cind s-ar putea hotari organizarea unui congres extraordinar

Intentia conducerii PNL este de a obtine voturile presedintilor de organizatii pentru convocarea unui congres pe 19 ianuarie. Echipa lui Stolojan este inca insuficient de numeroasa pentru a putea influenta votul in Delegatia Permanenta, for de conducere din care fac parte si sefii de filiale judetene. Doar sase presedinti PNL din teritoriu s-au alaturat platformei lui Stolojan. Pentru a impiedica congresul, Stolojan are nevoie de voturile a mai mult de jumatate din filiale, adica de peste 24 de organizatii.

Amenintarile - solutia extrema

De partea cealalta, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti ii ameninta pe sefii de filiale care s-au alaturat gruparii Stolojan ca isi vor pierde functiile. El a atentionat ca organizatiile care-si vor pierde presedintii vor fi conduse de interimari pina la congresul extraordinar. Conform statutului PNL, acestia pot fi revocati din functie doar de delegatiile locale, si nu de conducerea PNL, lucru care ingreuneaza punerea in aplicare a propunerii lui Hasotti.

Intilniri misterioase de weekend

Theodor Stolojan si-a aminat pe ultima suta de metri participarea la lansarea platformei la Arad. Potrivit lui Stoica, el a fost retinut in Bucuresti pentru o intilnire deosebit de importanta. Sustinatorii platformei au recunoscut ca intilnirea a avut loc, insa, pentru a nu exista presiuni, nu vor divulga numele participantilor. Potrivit unor surse, Stolojan ar fi discutat cu parlamentarii independenti pentru a vedea daca sustin o motiune de cenzura. Intre timp, conducerea PNL si platformistii se acuza reciproc de manipulari prin presa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.