Democratii cer rechemarea in PNL a grupului strans in jurul lui Stolojan si Stoica pentru ca functionarea Aliantei sa nu fie pusa in pericol. "Noi ne exprimam ingrijorarea pentru ca liberalii nu au identificat solutiile pentru a pune punct acestei stari conflictuale, existand riscul de a pune in pericol functionarea Aliantei si punerea in practica a programului de guvernare. Noi credem ca locul platformistilor este in cadrul PNL si nu in afara acestuia, de aceea, facem un apel la conducerea PNL de a identifica toate caile pentru ca platformistii sa revina in partid si dezbaterea pe marginea platformei sa aiba loc in interiorul PNL si nu in afara acestuia", a declarat vicepresedintele PD, Ioan Oltean.

Acesta a remarcat ca in randurile disidentilor sunt mai multi care au sustinut proiectul politic al Aliantei, iar in PNL au ramas mai mult cei care nu au fost de acord cu asocierea PNL cu PD.

Oltean i-a cerut lui Tariceanu ca, dupa intoarcerea din Franta, sa se implice personal in solutionarea crizei pentru ca majoritatea guvernamentala de la Senat sa fie recastigata pentru o guvernare eficienta.
Un alt vicepresedinte al PD, Gheorghe Barbu, s-a aratat si el ingrijorat pentru viitorul Aliantei. "Ea este afectata doar in masura in care preocuparile unora dintre colegii nostri sunt acum in principal pentru ce se intampla in partidul lor si nu pentru ce se intampla in Alianta", a aratat Barbu.

In schimb, liberalii fac un pas inainte si unul inapoi cand este vorba sa negocieze cu gruparea Stolojan.
Senatorul Varujan Vosganian a reinnoit invitatia pentru disidenti sa se intoarca in partid.

"Am lansat invitatia colegilor nostri sa se intoarca in PNL. Platforma liberala ar putea deveni un document intern al PNL, poate fi dezbatut in filiale si poate fi un document in baza caruia unii dintre colegii nostri sa candideze la congres", a declarat Vosganian la Timisoara.

Apreciind ca 90% dintre membrii PNL asteapta o reconciliere, Vosganian a spus ca cei plecati din PNL ar putea sa se intoarca in partid cu o derogare de la statut, derogare obtinuta cu acordul Delegatiei Permanente.

Pe cat de conciliant a fost Vosganian, pe atat de putin dispus la compromisuri este vicepresedintele Puiu Hasotti.

Acesta a anuntat ca liderii de filiale judetene care au aderat la platforma vor fi inlocuiti cu conduceri interimare, desemnate de la centru. Anuntul vizeaza sase judete in care conducerea centrala vrea sa inabuse rebeliunea stolojenistilor, trei care au aderat in boc la Platforma si trei in care raportul de forte este foarte echilibrat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.