Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare din functie a ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, dar l-a avertizat pe premierul Tariceanu ca este pentru ultima oara cand accepta sa schimbe un ministru, fara sa i se propuna si un inlocuitor. "inteleg ca nu exista si propunerea de numire a unui ministru. Chiar si in aceste conditii, ii voi da curs, dar asta nu mi se pare cel mai corect: sa trimiti o propunere de revocare a unui ministru, sa nu trimiti propunere de numire a unui alt ministru, iar intre timp sa pleci pentru o bucata de timp. Nu stiu daca-i cea mai buna solutie de mecanism institutional", a spus Basescu.

Afirmand ca premierul este plecat "pentru o bucata de timp", seful statului s-a referit la faptul ca premierul Tariceanu se afla in Franta, pentru a fi operat la genunchi. seful statului a explicat ca va da totusi curs solicitarii de revocare a ministrului agriculturii, pentru ca nu doreste sa implice institutia prezidentiala in disputele interne din PNL.

"De prea multe ori au incercat sa isi justifice problemele interne pe seama institutiei prezidentiale. Dar trebuie sa stie domnul prim-ministru ca isi asuma toata responsabilitatea solicitarii pe care mi-a facut-o. si este ultima data cand accept un astfel de mod de a schimba un ministru, fara sa propui inlocuitor", a declarat seful statului. Basescu a facut aceste declaratii dupa sedinta CSAT, la care premierul Tariceanu nu a participat, intrucat tocmai plecase in strainatate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.