Principalii candidati la functia de ministru al agriculturii sunt Decebal Traian Remes si Alexandru Moisuc. Potrivit unor surse liberale, cele mai mari sanse la sefia Minsiterului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) le are fostul ministru al finantelor din timpul guvernarii CDR, Decebal Traian Remes.

Astfel, succesorul lui Flutur ar indeplini recomandarile Comisiei Europene ca in fruntea MAPDR sa fie numit un finantist.

Fostul ministru al finantelor a fost readus la conducerea PNL, fiind numit in vara de conducerea liberala in functia de secretar executiv al PNL.

Decebal Traian Remes este acum responsabil de proiectele politice ale Partidului National Liberal.

Decizia finala va fi luata la inceputul saptamanii viitoare in sedinta Comitetului Executiv al PNL. Surse din interiorul partidului sustin ca primul ministru Calin Popescu Tariceanu il prefera pe Decebal Traian Remes si ca l-ar dori in functia de ministru al agriculturii pentru a indeplini "doleantele" Comisiei Europene cu privire la faptul ca in fruntea MAPDR ar trebui sa fie un finantist.

Chiar daca nu este un nume foarte cunoscut, Alexandru Moisuc este un alt posibil candidat la functia de ministru al agriculturii. Moisuc este rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului. Alexandru Moisuc este membru al Comitetului Executiv PNL Timis.

Sursele din interiorul PNL cred insa ca cele mai mari sanse le are Decebal Traian Remes, deoarece dupa 1 ianuarie 2007, Ministerul Agriculturii va gestiona distribuirea subventiilor in agricultura si finantarea producatorilor agricoli.

Dupa ce primul ministru a anuntat ca i-a trimis presedintelui Traian Basescu propunerea de revocare a ministrului agriculturii Gheorghe Flutur, a promis ca va face o nominalizare pentru portofoliul agriculturii saptamana viitoare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.