Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat, ieri, intr-o declaratie de presa, ca formatiunea pe care o conduce nu este dispusa sa sprijine un guvern minoritar ca entitate politica pe termen nedeterminat. "Acolo unde sunt proiecte importante, de integrare europeana, trecerea bugetului, suntem dispusi sa avem o discutie, dar in termenii si conditiile pe care noi le vom impune", a precizat Geoana.

El a reafirmat ca "i se pare absolut impardonabil din partea unei grupari de liberali sa saboteze dezbaterea pe bugetul national". In opinia sa, sunt doua solutii: fie platformistii se alatura opozitiei si sprijina amendamentele sale, fie Guvernul accepta amendamentele pe care social-democratii le-au propus, "pentru ca sunt de bun simt".

Mircea Geoana a spus ca lasa pe seama primului ministru sa gaseasca solutiile in privinta majoritatii care il sustine in Parlament. "Dar este clar ca se pregateste un asalt brutal din partea lui Traian Basescu. Dl Stolojan, cu tot respectul pe care i-l port, nu este decat un berbec teleghidat de la Cotroceni. In acest moment, trebuie sa ne asteptam la orice fel de evolutii pe scena politica romaneasca: de la retragerea ministrilor PD, la o miscare de forta a d-lui Tariceanu, dupa revenirea sa de la operatie", a afirmat Geoana.

Liderul social-democrat considera ca anticipatele sunt o solutie, dar a precizat ca PSD nu va "marsa" pe nici un fel de plan care sa-i mareasca lui Traian Basescu "puterea pe care deja o are in mod excesiv". "Sa nu creada nimeni, nici de la PD, nici d-l Basescu, ca PSD va intra in vreun joc prin care ar face cartile pentru Basescu", a adaugat el. Intrebat daca a fost contactat pana acum de conducerea liberala pentru inceperea unor negocieri, liderul PSD a negat si a spus ca discutiile "nu sunt altceva decat discutii firesti pe buget". "Vom sprijini selectiv acele propuneri si proiecte de legi care raspund si modelului social pe care PSD il propune", a aratat el.

Daca o asemenea propunere va veni din partea conducerii PNL, Geoana a mentionat ca "o va analiza la momentul potrivit". In opinia liderului PSD, Romania are in prezent, din punct de vedere tehnic, un guvern minoritar. "Miercuri, un inalt demnitar european a subliniat cele zece puncte care arata o anumita vulnerabilitate a Romaniei inainte de aderare, iar unul dintre aceste puncte vorbea despre stabilitate politica. PSD considera ca situatia creata recent pe scena politica romaneasca, mai ales dupa anuntul crearii unei asa-zise platforme a dizidentilor in PNL, este dovada evidenta a divortului dintre partenerii Aliantei Dreptate si Adevar.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.