Premierul Calin Popescu Tariceanu a dat ieri ultimatum membrilor guvernului pentru a merge cu restructurarea ministerelor dincolo de reducerea secretarilor de stat facuta deja.

Fiecare ministru are doua saptamani termen pentru a prezenta un plan de reorganizare a guvernului. Practic, Tariceanu vrea ca restructurarea sa atinga personalul ministerelor si al agentiilor care se afla in subordinea guvernului. Nu ar fi prima oara cand se aduce in discutie problema personalului numeros din ministere si necesitatea ca activitatea din administratia centrala sa fie eficientizata in primul rand prin reducerea numarului de salariati.

"M-am angajat la acest lucru si in acelasi timp am cerut sa se faca la toate ministerele o reorganizare interna, nu numai la nivelul secretarilor de stat cum s-a facut, ci si la nivelul agentiilor si al autoritatilor in subordine", a declarat primul ministru. Seful executivului a precizat ca pana acum numai Ministerul Afacerilor Externe a prezentat Secretariatului General al Guvernului planul de restructurare.

"Din pacate, pana acum un singur minister si-a pastrat planul de restructurare si este vorba de Ministerul de Externe. Schemele de restructurare a ministerelor, la care banuiesc ca au lucrat pana acum, le vom aproba impreuna cu restructurarea cancelariei", a finalizat premierul.

Si ca sa dea un exemplu, prim-ministrul a anuntat ca va renunta la o parte a cancelariei sale. Drept urmare, premierul Tariceanu a prezentat in cadrul sedintei de guvern de ieri, planul de restructurare a cancelariei sale si a aparatului de lucru.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.