Forumul Civic al Romanilor cere revocarea hotaririlor de afiliere a localitatilor din patru judete la Asociatia Pro-Tinutul Secuiesc.
Forumul Civic al Romanilor din Covasna si Harghita a trimis ieri cite o scrisoare deschisa ministrului de Interne, Vasile Blaga, prefectilor de Covasna, Mures, Brasov si Harghita, in care isi exprima nemultumirea fata de modul in care sint adoptate hotaririle locale privind afilierea localitatilor din cele patru judete la Asociatia "Pro Tinutul Secuiesc" si solicita revocarea acestor documente.

In scrisoare, Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna, federatie a societatii civile romanesti din cele doua judete, subliniaza ca a luat la cunostinta, din presa centrala si locala, despre o initiativa a UDMR de infiintare a unei asociatii a unitatilor administrativ- teritoriale sub denumirea Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Pro Tinutul Secuiesc". Primul consiliu care a adoptat o hotarire in acest sens a fost al comunei muresene Alunis. De asemenea, si Consiliile Locale ale municipiilor Sfintu Gheorghe si Miercurea-Ciuc au adoptat cite o hotarire pentru afilierea la Asociatia "Pro Tinutul Secuiesc".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.