Senatorii UDMR si-au batut ieri joc de Funar dupa ce acesta a contestat proiectul de lege privind alegerile pentru Parlamentul European.

Desi in Comisie toti au cazut de acord asupra legii, PSD si PRM au refuzat sa voteze. Decizia neasteptata a opozitiei a luat prin surprindere puterea, care nu se mobilizase la vot. Cum PSD si PRM s-au abtinut, legea nu a intrunit numarul necesar de voturi (69) pentru a fi adoptata.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a explicat decizia de a nu vota legea prin faptul ca partidul pe care il conduce cere votul uninominal, nu pe liste, asa cum prevedea proiectul Guvernului. Liberalul Mihai Voicu, ministru pentru Relatia cu Parlamentul, i-a atras atentia lui Geoana ca recomandarile institutiilor europene exclud sistemul uninominal si ca in aproape toate tarile membre UE este practicat sistemul unei singure circumscriptii nationale.

Senatorul PRM Gheorghe Funar nu a pierdut momentul si a facut din nou spectacol in plenul Senatului. Initial, Funar a explicat refuzul de a vota legea prin suspiciunea grupului pe care il conduce ca "puterea vrea sa fraudeze aceste alegeri".

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.