Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a raspuns, ieri, in fata instantei Tribunalului Bucuresti, la mai multe intrebari legate de prejudiciul de imagine adus de mai multe organizatii care l-au inclus pe lista candidatilor la alegerile parlamentare, care nu indeplinesc criteriile de moralitate, informeaza Mediafax.

Miliarde contra...

In luna noiembrie a anului trecut, Nicolae Vacaroiu i-a dat in judecata pe Alina Mungiu Pippidi si pe Cristian Parvulescu, insa de clinciul lui Vacaroiu nu a scapat nici Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) si nici Asociatia Pro Democratia. De la cei patru acuzati, senatorul PSD a cerut daune de 1,5 miliarde de lei. O plangere similara au facut, la vremea respectiva, seful de campanie al PSD, Dan Nica, precum si Mircea Pascu, fiecare dintre ei cerand tot 1,5 miliarde de lei. Acestia trei se considera prejudiciati in urma aparitiei lor pe lista candidatilor la alegerile parlamentare care, in opinia CPC, nu indeplinesc criteriile de integritate morala pentru a fi alesi in Legislativ.

...10.000 de voturi

Nicolae Vacaroiu a declarat ca demersul CPC i-a creat o imagine falsa prin promovarea unor neadevaruri, el subliniind ca "transmiterea unor fluturasi" in campania electorala i-a adus un prejudiciu, in judetul Arges, de aproximativ 30.000 de voturi. La randul ei, Alina Mungiu Pippidi, presedintele Societatii Academice Romane, a precizat ca prin demersul CPC s-a incercat redemascarea unor nelegiuri in care au fost implicati unii dintre politicieni. Coalitia a urmarit inaintea alegerilor parlamentare de anul trecut impunerea unor criterii de integritate morala pentru stabilirea listelor parlamentare. In viziunea CPC, colaborarea cu fosta Securitate, traseismul politic, conflictul de interese sau averile nejustificate in raport cu veniturile declarate ar fi trebuit sa descalifice moral si politic pretendentii la un fotoliu parlamentar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.