Parlamentul ar trebui sa decida astazi componenta comisiilor speciale, inclusiv a celor pentru integrarea europeana si pentru controlul SRI si SIE.

Procesul de Innoire a listelor parlamentare isi arata si partea negativa, silind Alianta sa trimita impotriva unor pesedisti hirsiti niste tineri entuziasti, dar neexperimentati.

Tineri si recuperabili

Innoirea cadrelor face ca o buna parte dintre reprezentantii PD in comisiile de specialitate sa fie neexperimentati. Daca in Comisia pentru integrare europeana figureaza veterani ca Anca Boagiu, tot acolo se gasesc si Roberta Anastase si Monica Iacob Ridzi. Aflate la primul mandat parlamentar, cele doua tinere s-au regasit de curind pe lista de sustinatori ai lui Cozmin Gusa. Prezenta lor intr-o comisie parlamentara speciala, foarte solicitata, poate fi explicata si prin dorinta democratilor de a le recupera, pentru ca acestea sa nu fie tentate sa se alature lui Gusa si celorlalti demisionari din PD.

Aflat la primul mandat, venind din administratia locala, Marian Jean Marinescu va face si el parte din Comisia pentru integrare. Si PNL a trimis la Integrare o parte din echipa sa de juniori: Raluca Tatarcan, Cristian Boureanu si Cristian Adomnitei, este drept, sub supravegherea veteranilor Mircea Cosea, Nicolae Vlad Popa si Alexandru Mortun. Delegatia la APCE il va include pe Cezar Preda (PD), consolat astfel ca nu a ajuns nici ministru, nici vicepremier. Preda face astfel pasul din administratie direct la nivel european, avind in vedere ca el a fost timp de sase ani director, intii la o firma de salubritate din Buzau si apoi la REBU. Preda ar putea fi insa indrumat de veteranul Gyorgy Frunda (UDMR), coleg de coalitie cu el.

Cozminca si generalul Oprea vor sa controleze SRI

PSD discuta, ieri-seara, propunerile pentru comisiile de specialitate. La Comisia pentru controlul SRI erau nominalizati Ioan Stan, fostul presedinte, Gabriel Oprea, fost prefect si ministru al Administratiei si Octav Cozminca. Greilor li se va alatura si Attila Verestoy, din partea UDMR, aflat la al treilea mandat in aceasta comisie. Sef la Comisia "SRI" va fi senatorul Radu Stroe, aflat la al treilea mandat si mai mereu membru in comisiile de aparare, secondat de deputatul Titu Ghiorghiof, fost vicepresedinte al Comisiei.

La SIE, liberalii l-au desemnat pe Claudius Zaharia, debutant in Camera, fost consilier municipal si lider al PNL sector 5. La aceeasi comisie, PSD intentiona sa-i arunce in lupta pe Constantin Nita si pe Dan Mircea Popescu. Peste acestia, ca sef de comisie, va fi democratul Romeo Raicu, a carui misiune se anunta grea cu asemenea persoane in subordine. La Comisia pentru integrare europeana este inghesuiala foarte mare in PSD. Singurii care se stiu cu certitudine sint Viorel Hrebenciuc si fostul negociator al Romaniei, Vasile Puscas.

Un peremist, din Irak la NATO

Cum schimbarea cadrelor nu a fost chiar cuvintul de ordine la PRM, partidul a trimis la comisiile de specialitate politicieni care aveau vechime macar in Parlament. La APCE va merge Ilie Ilascu, insotit de Daniel Ionescu. La Adunarea Parlamentara a NATO este trimis generalul Marcu Tudor, fratele tribunului. Acesta este secondat de Cristian Valeriu Buzea, unul dintre deputatii PRM care, in legislatura trecuta, a figurat in componenta unei delegatii parlamentare neautorizate care a vizitat Irakul.

Surpriza este ca Daniela Buruiana, veterana a Comisiei SRI, este de aceasta data membru in Comisia SIE. Ea a explicat ca s-a mutat pentru ca "daca schimbi locul, schimbi norocul". In consecinta, PRM va fi reprezentat in Comisia SRI de Liviu Codirla, fost pina acum director in Vama.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.