Theodor Stolojan si Calin Popescu Tariceanu s-au razgindit si se vor intilni astazi pentru prima data de la declansarea conflictului in PNL.

Cu o zi inainte de a pleca in Franta pentru operatie, Calin Popescu Tariceanu a insistat sa aiba o intilnire cu Theodor Stolojan. Acesta a acceptat dialogul cu conditia prezentei intregii echipe de sustinere a platformei. Theodor Stolojan a declarat ca asteapta de la premierul Tariceanu sa gaseasca o solutie pentru a reprimi in PNL pe toti cei exclusi din partid in ultima vreme. "E o chestiune de fair-play", a afirmat Stolojan, excluzind varianta acceptarii unei functii in PNL. Potrivit unor surse liberale, Tariceanu se pregateste sa-i propuna functia de presedinte executiv.

Stolojan, impreuna cu cei sase initiatori ai platformei si cu alti sase lideri de filiale, va merge asadar la intilnirea cu Tariceanu. Reuniunea are loc la Casa Dante. Acordul lui Stolojan pentru intilnire a fost dat dupa o consfatuire cu Grupul pentru Unitatea PNL, condus de ministrul Gheorghe Flutur. Ei au hotarit aseara, la o ora tirzie si dupa mai multe ore de discutii, sa se unifice si sa se denumeasca Grupul pentru Platforma Liberala. Conform declaratiilor lui Stolojan, obiectivele platformei initiale au fost completate cu o serie de propuneri teoretice. Flutur a amintit printre acestea si refacerea completa a resurselor umane liberale, astfel incit PNL "sa nu ramina cu o componenta athanasiana".

Tariceanu, blocat de Basescu

Numai cu 24 de ore mai devreme, Tariceanu minimaliza situatia din PNL si considera "gruparea lui Stolojan o minoritate". El a refuzat un dialog cu Stolojan, lucru care a si determinat demisia din functia de vicepresedinte a lui Gheorghe Flutur. Criza prin care trece insusi Tariceanu s-a accentuat si dupa ce, ieri, Traian Basescu i-ar fi comunicat ca nu va semna decretul de demitere din functia de ministru al Agriculturii a lui Gheorghe Flutur. O alta problema creata de plecarea din tara a lui Tariceanu este delegarea unei persoane care sa ii asigure interimatul pina la intoarcere. El ar fi dorit ca unul dintre vicepremieri, ori reprezentantul UDMR, Marko Bela, ori cel al PC, Bogdan Pascu, sa-i tina locul, lucru neacceptat de Basescu.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.