Politicienii romani pierd semnificativ din increderea populatiei. Aceasta este concluzia ultimului sondaj INSOMAR, dat ieri publicitatii.

Singurii lideri politici care reusesc sa stagneze in pozitiile pe care le-au avut si in luna octombrie sunt Traian Basescu, care ramane cu 57%, Theodor Stolojan, aflat pe locul doi in topul increderii populatiei, cu 43%, dar si liderul PC Dan Voiculescu, care ramane cu 12% din increderea romanilor. Semnificativa este scaderea increderii populatiei in fostul lider PNL Mona Musca.

Aceasta pierde 10 procente din incredere, lucru explicat de INSOMAR prin prisma scandalului legat de colaborarea cu Securitatea a Monei Musca. In topul increderii in principalii lideri politici aflati la putere pierd procente si Calin Popescu Tariceanu (-4%), Adriean Videanu (-5%) si Emil Boc(-3%). Sociologii de la INSOMAR pun scaderile celor trei lideri PD si PNL pe seama scandalurilor frecvente din cadrul Aliantei D.A. Referindu-se la activitatea presedintelui Traian Basescu, 61% dintre cei chestionati se declara satisfacuti de prestatia sefului statului, cu un procent mai putin decat luna trecuta. Nivelul de satisfactie vizavi de activitatea lui Calin Popescu Tariceanu scade insa cu cinci procente, de la 35% in luna octombrie, la 30 de procente in luna noiembrie.

In ceea ce-i priveste pe liderii Opozitiei, acestia, in mod surprinzator, pierd si mai mult din increderea electoratului. Cea mai spectaculoasa depunctare este cea a liderului PSD, Mircea Geoana, care pierde 7% din increderea electoratului, fata de luna octombrie. In acelasi top, Gigi Becali ramane in continuare cel mai credibil lider politic din Opozitie (cu 32%), dar pierde si el patru procente fata de luna octombrie. Becali este urmat de Geoana si apoi de Vadim Tudor cu 20% (si liderul PRM pierde 4%). Urmeaza Ion Iliescu tot cu 20%, Petre Roman (17%), Cozmin Gusa (16%), Adrian Nastase (15%) si Gheorghe Ciuhandu (11%). Toti liderii partidelor de Opozitie mentionati pierd intre doua si sapte procente, comparativ cu luna octombrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.