Fostul presedinte al PNL Mures, Ladislaw Scwartz, care a demisionat in urma cu mai bine de un an din PNL pe fondul neintelegerilor cu conducerea organizatiei, in special cu ministrul Eugen Nicolaescu, a anuntat constituirea la Targu-Mures, a unui grup de sprijin al Platformei Liberale lansat de Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru si Mircea Iustian.

Alaturi de Scwartz, in grupul de initiativa de la Targu-Mures se mai regaseste unul din criticii ferventi ai liderului PNL Mures, Eugen Nicolaescu, tanarul Dan Masca, singurul care la alegerile de acum doi ani din filiala liberala din Mures a criticat la scena deschisa politica dusa de echipa actualului ministru al sanatatii in interiorul organizatiei.

"Grupul de initiativa isi declara sustinerea si adeziunea morala pentru ideile politice cuprinse in Proiectul de Platforma Liberala. Suntem convinsi ca Platforma Liberala reprezinta solutia pentru relansarea Partidului National Liberal", arata membrii grupului de initiativa de la Targu-Mures intr-un comunicat de presa dat ieri publicitatii. "Viitorul PNL depinde de modul in care va intelege sa joace rolul sau de promotor al procesului de integrare", se mai arata in acelasi comunicat prin care sustinatorii gruparii Stolojan-Stoica le cer celor care cred in ideile liberale sa ii urmeze.

Lansarea acestui grup de sprijin in favoarea aripii Stolojan-Stoica se bucura de simpatie si printre filiala PNL Mures. Acestia isi exprima sprijinul doar in soapta, deoarece se tem ca ar putea sa isi piarda atat functiile politice din partid, cat si cele dobandite fie in consiliile locale, sau la carma unor institutii publice. Liberalii mureseni spun insa ca ei au votat inca din aprilie 2005 in favoarea sustinerii lui Theodor Stolojan, dar ca pe drumul dintre Targu-Mures si Bucuresti,votul lor a fost schimbat de Eugen Nicolaescu, care sprijinindu-l pe Calin Popescu Tariceanu, a primit cadou fotoliul de ministru al sanatatii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.