Istoricul Neagu Djuvara, impreuna cu seniorii liberali Radu Cimpeanu, Mircea Ionescu-Quintus, Sanda Negroponte Tatarascu (fiica premierului liberal interbelic Gheorghe Tatarascu) si Dinu Zamfirescu i-au adresat o scrisoare deschisa lui Stolojan in care ii arunca acestuia vorbe grele.

"Cu tot respectul pe care il avem pentru dumneavoastra, nu credem ca sinteti pe drumul cel bun. Nu stim ce anume va hraneste ura pentru conducerea partidului", se intreaba decanii de virsta ai PNL.

Ei cred ca Stolojan si "cei care-l inconjoara" isi sfisie adversarii, "culmea, in numele valorilor comune". "Va jigniti interlocutorul inca inainte de a-l saluta si vreti ca asa sa reconstruiti PNL", il ataca cei cinci semnatari pe Stolojan.

"Ati acceptat sa fiti subalternul lui Basescu"

Seniorii ii amintesc lui Stolojan ca a devenit premier cu girul "unei mineriade care a dezonorat Romania", iar in 1996 l-a sustinut sub propria semnatura pe Ion Iliescu. "Nu am uitat ca anii pe care i-ati petrecut ca liberal sint mai putini decit anii de inchisoare ai multora dintre noi.