Senatul si Camera Deputatilor isi disputa controlul asupra spatiilor de la Palatul Parlamentului. Situatia in cauza a determinat ca, de multe ori, abordarea acestui subiect sa duca la tensionarea relatiilor dintre senatori si deputati.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a cerut, in repetate randuri, Camerei Deputatilor sa dea spre administrare Senatului spatiile ce ii revin. Vacaroiu spera totusi ca, dupa finalizarea raportului, lucrurile sa intre pe un fagas normal. "Daca lucrurile se vor rezolva, personal vreau sa ma mut intr-un birou mai mic. Acesta este mult prea mare. Cine vine la mine face cinci minute de la usa pana la mine. Acest spatiu este bun pentru o sala de conferinte, nu pentru un birou", spune Vacaroiu, care ocupa in prezent incaperea ce a fost destinata, pentru a-i servi drept birou, fostului presedinte Nicolae Ceausescu.

"Suntem persoana juridica. Este firesc sa ne administram singuri. Nu mi se pare normal ca pentru orice fel de probleme elementare care apar in administrarea Senatului sa se astepte aprobarea de la Camera pentru rezolvare, care oricum dureaza nepermis de mult.