PNL nu va avea parte, deocamdata, de un Congres extraordinar, chiar daca tot mai multi liberali sustin ca organizarea unui astfel de eveniment ar fi singura solutie a rezolva problema Platformei Liberale a lui Theodor Stolojan. Presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu, a precizat, ieri, dupa intalnirea de la Suceava cu liderii filialelor din Moldova, ca nu ar avea nicio problema in a accepta un congres inainte de termen, daca Delegatia Permanenta va vota o astfel de varianta. La randul sau, Stolojan s-a aratat dispus sa candideze pentru sefia formatiunii, daca sustinatorii sai ii vor cere acest lucru.

Gruparea din jurul liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu, a ajuns la concluzia ca singura cale de a scapa definitiv de "ghimpele" Stolojan este organizarea unui Congres extraordinar. In acest fel, sustin ei, platformistilor le va fi suprimata posibilitatea de a pune conditii si miscarea condusa de cei doi fosti lideri liberali ar fi definitiv ingropata prin-tr-un vot zdrobitor. "Sa vedem mai intai daca platformistii vor avea curajul sa apara la Congres", ne-a declarat unul dintre membrii conducerii PNL. Cu toate acestea, intalnirea de ieri, de la Suceava, nu a reusit sa linisteasca apele in partid.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.