Astazi, Traian Basescu participa la cea mai importanta actiune internationala, de cand a urcat Dealul Cotrocenilor ca sef al statului - summit-ul Consiliului Nord-Atlantic, de la Bruxelles, pus in valoare de turneul european de "reconciliere" cu Franta si Germania al presedintelui SUA, George W. Bush. Ieri, pe Otopeni, inainte de a se imbarca in avion, alaturi de ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, de consilierii prezidentiali Adriana Saftoiu si Andrei Plesu, precum si de controversatul consilier de stat pe probleme de securitate nationala, Constantin Degeratu, presedintele Basescu a prezentat obiectivele pe care si le-a fixat pentru intalnirea cu sefii de state si de guverne din Alianta Nord-Atlantica.

"Voi sustine necesitatea unei stranse legaturi transatlantice, intre SUA si Europa, ca solutie unica pentru securitatea fiecarui membru NATO in parte. O fisurare a acestei legaturi subrezeste securitatea nationala a fiecaruia. De asemenea, voi milita pentru intarirea si exploatarea la maximum a parteneriatului NATO-Ucraina, dar si pentru atragerea in parteneriate cu NATO a Moldovei si Georgiei, de natura sa garanteze evolutii pozitive in zona Marii Negre", a spus Basescu, care va tine si un speech, astazi, la intalnirea mai-marilor NATO cu presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko. Pe agenda presedintelui roman se mai afla un pranz "de lucru" cu aliatii, cate un tete-a-tete cu "numarul unu" francez, Jacques Chirac, si premierul danez, Anders Fogh Rasmussen, dar si o scurta intalnire, pe linie europeana, cu trio-ul de la conducerea Uniunii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.