30 de deputati si senatori cer revenirea in partid a lui Theodor Stolojan. Surd la solicitari, Olteanu vorbeste despre organizarea unui congres extraordinar rapid care sa-l reconfirme pe Tariceanu ca lider.

Lista de semnatari ai apelului este deschisa de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Alaturi de el, 29 de parlamentari, doi primari si trei lideri de organizatii judetene, cer "reintegrarea in structurile PNL a lui Theodor Stolojan", denumit "liberalul cu cea mai mare credibilitate publica".

Sustinatorii lui Stolojan doresc stoparea excluderilor si reintegrarea celor deja dati afara din PNL. Ei vad in Stolojan unica salvare a PNL.

"Vrem ca Stolojan sa revina in conducerea partidului", a declarat initiatorul acestui apel, deputatul PNL Gabriel Sandu. Printre semnatarii Apelului se numara si fostii consilieri ai lui Stolojan, Ionut Popescu si Adrian Cioroianu. Aparitia Apelului pentru unitatea PNL a prefatat o nervozitate crescinda la virful partidului.

Tete-a-tete Flutur-Tariceanu

Ministrul Flutur a fost si primul liberal "bagat" in sedinta de Calin Popescu Tariceanu. Cei doi au fost impreuna la Tirgul fermierilor, de unde Tariceanu l-a invitat pe Flutur la Palatul Victoria sa discute despre pozitia acestuia in campania de a-l readuce in partid pe Theodor Stolojan. "Stolojan trebuie recuperat sa traga la caruta PNL", nu si-a schimbat parerea Flutur nici dupa sedinta intre patru ochi cu premierul.

In schimb, Crin Antonescu a amenintat ca-si va da demisia din conducerea grupului de deputati daca curentul readucerii lui Stolojan devine majoritar. "S-a vorbit despre grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, lasindu-se a se intelege ca sint simpatizant al unui proces de mediere, de pace si de recupare a gainilor pierdute care fac oua de aur", a tinut Crin Antonescu sa se delimiteze de semnatarii Apelului. "Stolojan nu poate fi profesor de libertate. Este un analfabet, nu stie ce e libertatea pentru ca mereu a executat niste ordine, de la Nicolae Ceausescu, de la Ion Iliescu si acum de la Traian Basescu", a tunat Antonescu.

Senatorii liberali, bagati si ei in sedinta

Simultan cu Antonescu, omologul sau de la Senat, Puiu Hasotti, i-a convocat in sedinta pe cei 20 de senatori pe care-i are in grup. Semnatarul platformei Stolojan, Dan Sabau, a fost cel care l-a scos din sarite cu declaratiile de pe holurile Parlamentului.

"Stolojan este o personalitate, alaturi de Valeriu Stoica, alaturi de Cristi Boureanu, alaturi de toti ceilalti care au fost exclusi, dupa parerea mea, de niste reactii de sector, dominate de glande", a fost afirmatia lui Dan Sabau, care l-a enervat pe Hasotti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.