Fostul consilier prezidential Theodor Stolojan a fost ofiter acoperit la Unitatea Militara (UM) 0107 din cadrul Securitatii, unitate care se ocupa de aportul valutar special, a sustinut, ieri, presedintele PIN Cozmin Gusa.
"Era singurul civil la UM 0107", a declarat Gusa, care a explicat ca a folosit termenul de civil, intrucat Stolojan era ofiter acoperit, spre deosebire de ceilalti angajati ai acestei unitati. Liderul PIN a spus ca detine aceste informatii din discutii cu jurnalisti, cu istorici, precum si cu "fel de fel" de persoane, dar nu a prezentat niciun document care sa-i sustina afirmatiile. Cozmin Gusa a afirmat ca Stolojan a lucrat la UM 0107, unde era "trezorierul Securitatii", pana in 1986, cand a fost demis din ordinul lui Nicolae Ceausescu.

Ca urmare a acestei demiteri, Stolojan ar fi suferit o cadere nervoasa, fiind internat la Predeal. Potrivit liderului PIN, in campania electorala din 2004, Stolojan a fost santajat de PSD cu acest dosar, referitor la internarea sa la Predeal. In campanie, Traian Basescu a declarat, la BBC, ca fostul lider al PNL s-a retras din competitia pentru functia de presedinte al Romaniei din cauza santajului la care ar fi fost supus, a amintit Gusa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.