Mostenire a epocii Ceausescu, piscina pe care fostul sef al statului intentiona sa o faca la Casa Poporului este pe cale sa genereze un scandal la Camera Deputatilor. "Se tin in unele cazuri sedinte prelungite, chiar si nocturne, si astfel de instalatii sint chiar necesare pentru refacerea tonusului parlamentarilor", explica deputatul PSD, Adrian Severin.

Fost arhitect-sef al Casei Poporului, deputatul PRM Anca Petrescu declara zilele trecute ca a fost "resuscitat" proiectul de finalizare a piscinei. Ieri, in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, s-au cerut lamuriri privind stadiul lucrarilor si al costurilor. Purtatorul de cuvint al BPC, Titus Ghiorghiof, l-a citat pe secretarul general al institutiei, Mihai Ungheanu, care a mentionat ca "nu este vorba de o piscina, ci de o simpla groapa, cu care nu stiu ce sa fac".

O vizita in zona a ziaristilor a infirmat spusele secretarului general: ei au vazut o piscina cu accesorii de lux, careia ii lipseste doar instalatia de iluminare. Ca urmare, purtatorul de cuvint al Camerei a declarat ca va cere lamuriri la proxima sedinta a BPC. "Este vorba de o crasa dezinformare a membrilor BPC. Nu este posibil asa ceva". Titus Ghiorghiof nu a exclus nici posibilitatea de a cere demiterea lui Mihai Ungheanu.

Surprinzator, foarte multi deputati chestionati de "Cotidianul", inclusiv veterani de genul lui Viorel Hrebenciuc, au declarat ca habar nu au de existenta piscinei. Unii dintre parlamentari au declarat ca nu este necesara aceasta piscina. O pozitie cu totul aparte a avut Adrian Severin: "In toate tarile civilizate, in parlamente, existenta unei piscine, a unei sali de fitness si de recuperare este ceva normal. Numai la noi, la romani, se lasa cu scandal pe un astfel de subiect. Asa sintem noi, mereu, Gica contra".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.