Octav Cozmanca si-a informat ieri colegii din Delegatia Permanenta ca are un proiect de modificare a statutului PSD prin care doreste asa-zisa reformare a forurilor de conducere prin impunerea unor criterii draconice de vechime pentru accederea in functii.

Astfel, Cozmanca vrea ca aceia care candideaza pentru functia de presedinte al PSD sa aiba minim 10 ani vechime in partid. Insa ceea ce este mai tragic pentru cei mai tineri de 75 de ani (cati are Iliescu, spre exemplu), pentru o functie in Biroul Executiv este nevoie, conform proiectului lui Cozmanca, de cel putin sapte ani vechime. Daca aceste prevederi ar fi adoptate, ar insemna ca nici unul dintre oamenii lui Adrian Nastase nu ar mai avea acces in conducerea PSD. Eugen Bejinariu, Cristian Diaconescu, Mircea Geoana, Titus Corlatean, Ioan Rus nu ar putea sa candideze pentru nici o functie daca planurile lui Cozmanca vor fi puse in practica. O alta victima celebra ar fi Victor Ponta, care nici el nu are sapte ani vechime in partid si deci nu ar avea dreptul sa candideze la mult visata functie de secretar general.

Deocamdata, proiectul lui Cozmanca a fost doar adus la cunostinta membrilor Delegatiei Permanente, fara a se lua o decizie in legatura cu aprobarea sau respingerea lui. Surse din cadrul Delegatiei sustin insa ca Ion Iliescu si-a declarat sprijinul fata de impunerea criteriilor de vechime mentionate. Asta pentru ca, probabil, vrea sa transforme PSD in institut de geriatrie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.