Ieri, Theodor Stolojan a declarat ca nu exclude posibilitatea de a reveni in PNL. Vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur este cel care a intredeschis o usa pentru intoarcerea fostului lider.

Theodor Stolojan conditioneaza insa revenirea sa in partid. "Nu e vorba de intoarcerea mea, ci a tuturor celor care au fost exclusi din PNL", a spus fostul lider, care a prezentat si celelalte cerinte, si anume schimbarea modului in care conducerea ia decizii; libertatea de exprimare; preluarea ideilor de reformare a partidului si de unitate a fortelor politice de dreapta, "asa cum au fost stipulate in platforma politica pe care am lansat-o".

Problema revenirii lui Stolojan in PNL a fost pusa pe tapet luni, in sedinta BPC al PNL, cind Gheorghe Flutur a afirmat ca liderii liberali din Suceava l-au mandatat sa anunte ca ei ar fi de acord cu recuperarea fostului presedinte. Marti seara, Flutur a fost mai transant: "Am sustinut ca e o greseala excluderea din partid a unor oameni ca Theodor Stolojan. Sint pentru intoarcerea lui in partid. E o pozitie a mea pe care o sustin".

Probleme pentru platformisti

"Pirtia" deschisa lui Stolojan de liberalii suceveni, filiala "controlata" de Flutur, declaratia ulterioara a vicelui PNL, precum si iesirea de ieri a ex-consilierului prezidential genereaza o intrebare: ce s-a intimplat la nivelul platformistilor? Intentia declarata a acestora era "recucerirea" PNL dupa acoperirea intregului teritoriu sau solutia "extrema" propusa de Valeriu Stoica - transformarea in partid.

Nu este exclusa posibilitatea ca liderii platformistilor sa fi luat in calcul un esec al actiunii lor. Se pare ca echipa lui Stolojan ar fi aflat ca nu are sanse pentru o eventuala coabitare cu PD. Marti seara, la emisiunea lui Turcescu, vicele PD Cezar Preda chiar a scapat "porumbelul": "Vreau sa va spun sa nu-si faca nimeni iluzii ca cineva din conducerea acestei platforme va trece in PD...".

In plus, ar mai putea cintari si faptul ca pina la cel mai apropiat eveniment politic - alegerile pentru Parlamentul European - timpul este scurt si o structura politica creata pe baza platformei ar putea sa nu se impuna. Nu trebuie omis faptul ca pina in prezent, cu exceptia initiatorilor platformei, aderentii nu reprezinta nume cunoscute ale miscarii liberale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.