Scrisoarea lui Boc catre Tariceanu ascunde teama ca PD va fi ocolit la impartirea functiilor europene.

Marti seara, liderul PD Emil Boc i-a trimis liderului PNL Calin Popescu Tariceanu o scrisoare publica in care isi arata nemultumirea pentru faptul ca liberalii au refuzat intilnirea de luni cu democratii. In scrisoare, Boc sustine ca cele doua partide ar fi trebuit sa se consulte pe desemnarea reprezentantilor Romaniei in institutiile europene, nicidecum pe alegerile pentru Parlamentul European.

Suspiciunile democratilor

"Tariceanu a mintit cind a spus ca aceasta nu era nicidecum tema discutiilor, ci alegerile pentru Parlamentul European. De fapt, el nu a vrut sa ne vedem in Alianta pentru ca vrea iarasi sa-si asume raspunderea pe desemnarea reprezentantilor in institutiile europene, cum a facut in cazul comisarului european", a declarat suparat vicepresedintele PD Cezar Preda.

"Cine crede ca atunci cind guvernul trebuie sa numeasca niste oameni, aceasta este responsabilitatea stricta a lui Tariceanu, se insala si inseamna ca nu stie absolut nimic despre politica. Tariceanu nu este Guvernul. Si noi facem parte din Guvern si orice numire trebuie facuta cu consultarea noastra", a avertizat Preda. "E foarte clar ca liberalii nu au vrut sa se intilneasca cu noi. Personal, am dat vreo 20 de telefoane ca sa convocam sedinta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.