Adrian Nastase ar putea demisiona astazi din PSD, sustin surse social-democrate. Fostul presedinte al partidului va sustine la ora 12.00, la Palatul Parlamentului, o conferinta de presa. Oficial, Nastase i-a convocat pe ziaristi pentru a dezbate si comenta avertismentul ultimativ primit, in lipsa, de la PSD Sector 1. Neoficial insa, fostul premier ar putea sa faca un anunt bomba si sa-si prezinte demisia din partidul al carui lider a fost vreme de peste patru ani. Daca fostul premier va face pasul decisiv si isi va scrie demisia, atunci nu este exclus sa se indrepte catre partidul lui Dan Voiculescu. Mai ales ca, in ultima perioada, conservatorii si-au exprimat dorinta de a-l avea in PC.

Surse apropiate fostului premier nu au confirmat, pentru moment, plecarea acestuia din partid si nici o eventuala inscriere a sa in PC. Cu toate acestea, avertismentul pentru indisciplina operat de catre PSD Sector 1 a avut, sustin sursele mentionate, menirea de a-l face pe Nastase sa se gandeasca serios la solutia extrema a demisiei din partid. Aceasta avand in vedere faptul ca sanctiunea a fost dictata de un personaj aproape necunoscut - Dan Tudorache. De altfel, Nastase s-a consultat, ieri, pe acest subiect si cu Ion Iliescu, sustin aceleasi surse. Potrivit unor surse din teritoriu, mai multe organizatii intentioneaza sa-i propuna lui Adrian Nastase sa candideze pentru sefia PSD la congresul din decembrie.

Precedentul periculos

Aplicarea avertismentului vine la doar cateva zile dupa ce Mircea Geoana si-a asigurat un mandat de inca patru ani la carma PSD, iar ca urmare a acestui fapt, Nastase a renuntat sa mai sustina discursul in fata Consiliului National al PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.