Reducerea numarului de vicepresedinti ai PSD este sub semnul intrebarii. Desi se vehicula posibilitatea unei conduceri mai suple a partidului, 5-7 vicepresedinti, pana la urma actuala conducere vrea ca numarul acestora sa ramana in jur de 12. Conform unor surse citate de agentia Mediafax, sunt sanse mai mari sa se schimbe formula de alegere a acestora.

Astfel, opt vicepresedinti vor reprezenta social-democratii din fiecare regiune de dezvoltare, in timp ce patru vor fi desemnati pentru a se ocupa de probleme specifice bine definite in cazul fiecaruia dintre ei. Dupa aceleasi surse, liderii partidului ar dori ca echipa de conducere sa fie aleasa in intregime de catre Congresul partidului, semn ca dorinta lui Mircea Geoana de a-si alege singur echipa intampina rezistenta printre pesedistii de marca.

O solutie de compromis ar fi ca vicepresedintii care se vor ocupa de domenii specifice sa fie nominalizati de catre presedintele PSD si sa fie votati de catre Consiliul National, un organism de dimensiuni mai reduse decat Congresul partidului. In ceea ce priveste functia de secretar general, exista sanse mari ca numirea acestuia sa ramana de competenta Congresului.

Renuntarea la reducerea numarului de vicepresedinti ai PSD are ca motiv principal obligatia viitoarei conduceri de a gestiona nu mai putin de cinci campanii electorale: una prezidentiala in 2009, doua in 2008 (pentru alegerile locale si parlamentare) si doua pentru Parlamentul European (in 2007 si 2009). Deciziile finale vor fi luate la Congres, cand vor fi prezentate si rezultatele referendumului intern pe tema modificarilor Statutului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.