Senatorul PSD Serban Nicolae se gandeste serios sa candideze pentru sefia partidului, spun surse din interiorul PSD. Intrebat despre verdicitatea zvonurilor, senatorul care a candidat pentru acelasi post si la congresul din aprilie 2005, unde a luat doar 9 voturi, nu a negat intentia, fiind de parere ca o larga candidatura ar aduce numai beneficii PSD-ului.

Domnule senator, sunteti de acord cu ideea ca presedintele ales sa isi numeasca echipa de vicepresedinti?

In primul rand ar trebui sa fie foarte clar ce fac vicepresedintii, pentru ca este foarte important: daca sunt reprezentantii din teritoriu sau liderii sectiilor politice din partid sau inlocuitorii politici ai presedintelui, asta nu s-a discutat si nu este foarte clar. Totusi, propunerea lui Geoana este mai corecta pentru un partid, pentru ca ar functiona ca un guvern, cu vot de incredere. Nu sunt adeptul votului in congres pentru desemnarea vicepresedintilor, pentru ca acest lucru provoaca o disipare a responsabilitatilor. Pentru ca un vicepresedinte care nu a putut sa faca ce a promis o sa spuna ca nu a avut sustinerea necesara, ca nu a avut oameni care sa il sustina.

Exista un zvon conform caruia doriti sa candidati pentru postul de presedinte al PSD. Este adevarat?

Serban Nicolae: A fost o discutie in acest sens. In ce context: acum doi ani am candidat si unii au spus . Si am spus . Eu cred ca este in interesul tuturor membrilor acestui partid sa fie cat mai multe candidaturi. Acum nu stiu sigur daca voi candida... Dar la urma urmei ce am de pierdut? Nu prea mai stiu cum e acum cu procedura de participare la alegeri, pentru ca s-a schimbat... La ultimele alegeri era alt sistem, pe asta nu il stiu foarte bine, sa vad.

Trebuia la Consiliul National sa li se spuna oamenilor: , adica sa isi spuna fiecare parerea, ca altfel se va lasa de inteles ca viitorul presedinte nu va fi al partidului, ci al congresului si va avea aceeasi problema de legitimitate pe care a avut-o Geoana.

Cine credeti ca este cel mai in masura sa conduca PSD?

Mi-e foarte greu sa apreciez, trebuie sa fac o analiza. Oricum, presedintele trebuie sa fie in modul urmator: sa fie capitanul echipei, nu sa dea cele mai multe goluri, nu sa faca cele mai multe driblinguri, nu sa faca jonglerii si chiar daca e in poarta, sa fie capitanul echipei. Plus ca trebuie sa fie locomotiva partidului, sa aduca voturi, sa fie bun pentru postul de prim-ministru... Am avut un capitan de echipa marca Hagi, este vorba despre Iliescu, si acum trebuie sa gasim alt capitan, un presedinte care sa uneasca oamenii, nu sa-i dezbine.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.