Pentru Partidul National Liberal (PNL) pastrarea Aliantei "Dreptate si Adevar" (D.A.) este elementul central al strategiei politice si asteptam acelasi lucru si din partea partenerilor democrati, releva, recent, un comunicat al PNL, semnat de Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. Declaratiile politice critice la adresa liberalilor facute vineri la Buzau arata ca unii dintre liderii PD "au fost cuprinsi de o usoara ameteala din cauza exercitarii puterii. Se poate ca ei sa fi uitat ca victoria din 2004 si succesele inregistrate pana acum de actualul guvern se datoreaza unui efort comun al celor doua partide componente ale Aliantei D.A.", releva sursa citata.

Majoritatea covarsitoarea a electoratului Aliantei doreste pastrarea ei, vazuta ca o structura politica apta sa gestioneze integrarea europeana, dezvoltarea Romaniei si lupta impotriva coruptiei. "Din acest motiv este surprinzatoare ideea enuntata de catre unii lideri ai PD de a propune acestui partid parasirea Aliantei la alegerile europene din 2007. Un astfel de pas nu ar face decat sa dezamageasca electoratul nostru, care asteapta din partea liderilor politici respect fata de cuvantul dat si Aliantei D.A., ultimul moment important fiind o Rezolutie adoptata in cadrul Delegatiei Permanente", se spune in comunicat.
Ideea participarii pe liste comune a PNL si PD la alegerile din 2004 si la alegerile care vor urma a fost si este temelia trainica a Aliantei D.A.

Ignorand toate acestea unii dintre liderii PD au decis sa sarbatoreasca "integrarea europeana", declansand atacuri la adresa PNL, principalul aliat, partidul condus de seful guvernului, din care fac parte multi lideri ai PD, a adaugat comunicatul.La randul sau, secretarul general al PNL, Dan Motreanu a precizat ca liberalii au inaintat deja o oferta partenerilor de la PD, cerandu-le instituirea unui Cod etic care sa imbunatateasca relatiile din Alianta.
Mentionam ca lideri ai PD au lansat vineri, la Buzau, de la tribuna Colegiului Director National, un atac dur la adresa partenerilor liberali.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.