Cresterea influentei disidentilor din PNL devine din ce in ce mai amenintatoare pentru conducerea partidului. Circa 500 de liberali din Moldova de Nord s-au adunat sambata la Iasi la o reuniune a sustinatorilor platformei liberale a lui Theodor Stolojan. Amenintarile cu excluderea incep sa nu mai fie luate in serios. Exista posibilitatea ca o intreaga filiala sa sprijine platforma, este vorba de aceeasi din Botosani.

Catalin Alexa, presedintele filialei municipale a PNL-Botosani, a declarat ca in judetul sau "grupul de initiativa este insasi organizatia PNL", 80% dintre membrii Comitetul Executiv vor ca filiala sa sustina in bloc initiativa lui Stolojan si a lui Stoica. Printre ei chiar liderul organizatiei, senatorul Mihai Tabuleac. Liberalii botosaneni sunt nemultumiti ca "democratia in partid este moarta, iar dictatura in partid este ridicata la rang".

Dumitru Oprea, rectorul Universitatii din Iasi si liderul grupului de initiativa iesean, a fost exclus joi din PNL, nu inainte de a grupa in jurul sau 350 de liberali. Disidentilor li s-ar putea alatura si viceprimarul independent al Sucevei, Marian Ionescu. Deputatul Cristian Boureanu a anuntat ca pana acum s-au constituit grupuri de initiativa in 14 judete, iar in unele exista discutii privind sustinerea in masa a Platformei Liberale.

Liderii acesteia spera ca grupurile de initiativa sa se constituie in toate judetele pana la sfarsitul anului, iar o conferinta nationala sa fie organizata in ianuarie sau februarie 2007.

Conform spuselor lui Valeriu Stoica, se va hotari atunci daca platforma va functiona in cadrul unei uniuni de partide sau se va constitui intr-un partid de sine statator care va milita pentru unitatea dreptei. In fata adeziunilor, PNL da semne ca ar putea renunta la politica de excluderi in serie.

Senatorul Paul Pacuraru a spus ca deputatul Horatiu Buzatu si senatorul Mircea Cinteza sunt liberi sa plece din partid, daca vor. "Nu s-a pus insa problema excluderii lor", a spus Pacuraru.
Liderul PNL-Braila a recunoscut totusi ca s-a cerut excluderea unor liberali din judet, insa lideri cu putina importanta.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.