Democratii se pregatesc sa convoace Consiliul National de Coordonare al partidului la inceputul lunii decembrie. Pentru a pregati CNC-ul partidului liderii PD se reunesc astazi la Buzau in cadrul Colegiului Director.

Democratii vor discuta despre modul de desfasurare a Consiliului National de Coordonare al PD, in cadrul caruia vor fi alesi 9 secretari executivi ai democratilor.
In prezent, Biroul Permanent National al PD are numai 5 secretari din cei 14 pe care ar trebui sa ii aiba, conform statutului.

Consiliul National de Coordonare al PD ar putea-o numi pe Elena Udrea secretar executiv in BPN-ul Partidului Democrat, chiar daca aceasta ar trebui sa aiba o vechime in partid de cel putin 3 ani.
"In Statutul PD se prevede ca pentru a ocupa o functie in BPN, deci inclusiv cea de secretar executiv, este nevoie de o vechime minima de 3 ani in PD si de 2 ani ca militant al partidului.

Pe de alta parte, acelasi statut arata foarte clar insa ca, in situatii exceptionale, BPN poate aproba derogari de la vechimea prevazuta in conditii normale", au declarat, pentru Mediafax, surse democrate. Surse din PD au precizat ca in ceea ce priveste candidatura Elenei Udrea pentru functia de secretar executiv al PD, o hotarare oficiala nu a fost inca luata. "Deocamdata, nu exista nicio decizie referitoare la candidatura doamnei Udrea. Este prea devreme pentru astfel de hotarari", au adaugat aceleasi surse.

Totusi, nu este exclus ca Biroul Permanent National al PD sa faca o exceptie de la Regulamentul partidului in cazul fostului consilier prezidential Elena Udrea, care a devenit membru PD in februarie 2006.
Liderii PD vor mai dezbate, la Colegiul Director de la Buzau, o serie de programe initiate de euroobservatorii si de primarii democrati, referitoare la atragerea de fonduri structurale pentru comunitatile locale.

Euroobservatorii PD au initiat programul "Un primar, un proiect", care are drept scop pregatirea administratiilor locale in vederea atragerii de fonduri pe proiecte care sa corespunda standardelor europene. Euroobservatorii Partidului Democrat vor incerca sa-i invete pe primarii PD cum sa conceapa proiecte concrete de dezvoltare rurala sau urbana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.