Inainte de intrunirea de la Iasi a liderilor platformei Stolojan, situatia cu aderentii la gruparea disidentilor nu e foarte incurajatoare.

Pentru taberele liberale iesene se anunta un sfirsit de saptamina furtunos. Vizita anuntata a sextetului Stolojan, Stoica, Turcan, Boureanu, Alexandru si Iustinian a atras revolta actualei conduceri a PNL, care i-a atentionat in urma cu doua zile pe disidenti "sa decida in cel mai scurt timp sa reintre in limitele oferite de statut".

Oprea: "Avem 450 de adeziuni"

In replica, liderul disidentilor ieseni, rectorul Dumitru Oprea, a facut public "recensamintul" adeptilor lui Stolojan-Stoica. "Avem 450 de adeziuni strinse pina acum, printre care si un primar al carui nume nu vrem sa-l facem public", sustine Oprea. Dumitru Oprea a mai adaugat ca nu-si va da demisia din PNL, dar dupa terminarea mandatului de rector se va implica mai mult in viata politica si in viata orasului.

Fenechiu: "Un balon de sapun"

Liderul PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, catalogheaza actiunea exclusilor din partid drept "un balon de sapun care se va sparge repede". Seful disidentilor ieseni, rectorul Dumitru Oprea, a fost presedintele filialei citiva ani, dar s-a retras singur din functie dupa un scandal in 2004 legat de nominalizarea candidatului la Primaria Iasiului. El conditionase raminerea in functie de numirea pentru cursa electorala locala a unui apropiat de-al sau, dar conducerea filialei l-a respins.

La Botosani revine fostul baron liberal

"80-90% dintre filialele judetului sint pro Stolojan si Stoica", afirma ex-senatorul Dinu Secrieru, fost sef al PNL Botosani in perioada presedintiei lui Valeriu Stoica. El sustine ca, pina la sfirsitul lunii ianuarie, Stolojan si Stoica vor vizita toate judetele.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.