DISPUTE. Parlamentarii, aflati la jumatatea mandatului, nu au niciun gand de alegeri anticipate, care le-ar strica locul caldut, indiferent de ce-ar zice presedintele Traian Basescu.

Dimpotriva, preocuparile alesilor se indreapta spre lucruri mult mai lumesti. Ba sa isi amenajeze peluza din fata Senatului, ba sa isi termine parcarea subterana, sa aiba loc pentru masini, ba ca nu au apa calda la birou.

De cand s-au mutat in Casa Poporului, senatorii au tot felul de probleme. Ori le intra caini in sala, ori le zboara cucuvele. I-a si plouat in sala de plen. Au ramas fara curent, dar si fara apa calda.

Acum ar dori sa mai imbunatateasca peisajul. Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, anunta acum doua zile ca a propus Biroului Permanent includerea in programul de investitii pe anul 2007, a costurilor aferente contractarii unei firme de peisagistica pentru a proiecta si executa lucrarile de amenajare a spatiului aferent corpului de cladire ce revine senatorilor, in Palatul Parlamentului. Vasiliu considera necesara amenajarea unui spatiu verde - cu iarba si arbori - langa parcarea senatorilor, ca sa nu mai arate "prost". Numai ca deputatii au monopol pe Casa Poporului, iar conducerea Camerei nu da din mana fraiele administrarii cadirii. Asa ca senatorii nu au fost refuzati ieri cand au cerut dreptul de a-si administra singuri spatiul pe care il au in folosinta in cladire.

Pe langa aceste nemultumiri, alesii au o problema pe care nu au apucat sa o rezolve in timp util: accesul in Parlament al persoanelor cu dizabilitati locomotorii. Prima "victima" a lipsei rampelor s-a intamplat sa fie chiar un deputat: Anghel Stanciu (foto stanga). Dupa cumplitul accident de masina din care numai printr-o minune a scapat cu viata, deputatul PSD Anghel Stanciu vrea din nou sa fie activ in Parlament. Din pacate, conditiile "pe teren" sunt vitrege caci pesedistul abia merge ajutat de un cadru cu roti dupa ce a parasit scaunul cu rotile.

"Stau deocamdata undeva langa prezidiu, dar nu pot ajunge la microfon. Am cerut macar improvizarea unei rampe dar mi s-a raspuns ca banii pentru aceasta sunt prevazuti abia in bugetul de anul viitor. Pana atunci, colegii mei se bucura ca au scapat de mine, ca nu pot sa le mai intorc legile pe toate fetele, iar eu am mancarici la limba", s-a plans Anghel Stanciu. Deputatul PSD, care mai are de suportat cadrul ajutator inca doua-trei saptamani, spune ca acum, dupa ce masina sa a facut biliard pe sosea, fiind lovita de patru ori, inclusiv de un tir, pretuieste in fiecare clipa viata. "Cand, dupa a doua ciocnire, m-a pleznit air-bagul in fata, ca si cum as fi bagat capul in oala cu lapte, am crezut ca bat deja la Poarta Raiului.

In cateva fractiuni de secunda am mai fost constient ca s-a incheiat cu viata mea, ca totul s-a prabusit, apoi m-am trezit pe iarba cand m-au luat cu targa iar apoi eram deja la spital si auzeam pe toata lumea cum se minuna ca am scapat doar cu piciorul fracturat, in timp ce din Loganul in care ma aflam nu mai ramasese decat un morman de fiare. Am avut zile, ce sa mai zic!", a povestit Anghel Stanciu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.