Legea de infiintare a Agentiei Nationale de Integritate a fost adoptata de Camera Deputatilor cu modificarile esentiale care i s-au adus la Comisia Juridica. Constienti ca au pierdut lupta inca din dezbaterile de la Comisie, parlamentarii Aliantei nici macar nu au incercat sa se opuna formal adoptarii, astfel incat legea a trecut cu 251 de voturi "pentru", numai 5 "impotriva" si o abtinere.

Bogdan Olteanu a spus ca liberalii au votat "cu inima indoita si incarcatura in suflete", dar au facut-o deoarece PNL considera ca infiintarea Agentiei este un lucru bun, chiar daca aceasta are acum atributiile considerabil reduse comparativ cu varianta legii propusa de catre Guvern. Aceeasi resemnare s-a regasit si la deputatii PD. "Legea a fost golita de continut prin amendamentele aduse de Comisia juridica", a declarat deputatul Ioan Oltean.

Liberalii si democratii spera ca modificarile operate la Camera vor putea fi remediate de catre Senat, care este Camera decizionala. Sansele sunt mici deoarece coalitia dintre PSD, PRM, UDMR si PC indreptata impotriva controlului averilor demnitarilor nu da semne de destramare. "Doamna ministru Monica Macovei a primit un vot negativ atat din partea PNL, cat si din partea propriului partid, pentru ca indirect este inregimentata politic. A fost infranta de aceasta data", a jubilat deputatul conservator Petru Calian. Florentina Jipa (PRM) a promis ca atata vreme cat va fi ea deputat nu va fi adoptata "o asemenea porcarie", referindu-se la varianta Executivului a Legii ANI.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.