Conducerea PD nu mai vrea egalitate pe listele electorale cu PNL. Vrea mai mult. Si asta deoarece, in acest moment, liderii democrati sustin ca electoratul PD este dublu fata de cel al PNL. Asadar, democratii au decis sa respinga propunerea liberalilor, de a avea un raport de 1 la 1 pe listele electorale in cazul in care PNL si PD vor participa in alegeri sub umbrela Aliantei. De asemenea, democratii nu sunt de acord nici cu alta propunere liberala, de elaborare a unui cod etic al Aliantei, prin care sa se stabileasca ce fel de declaratii sa fie date si in ce conditii. Si aceasta, deoarece exista deja Protocolul Aliantei, care stabileste anumite reguli care oricum au fost incalcate de nenumarate ori pana in prezent.

Tot ieri, democratii au stabilit, in cadrul Biroului Permanent, temele pe care le vor aborda in cadrul Colegiului Director, care va avea loc vineri la Buzau. Printre temele ce vor fi abordate se afla programul "Un primar - un proiect", prin care fiecare comunitate locala va beneficia de un proiect care va fi finantat, dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, din fonduri structurale, dupa cum a explicat liderul PD, Emil Boc. Un alt subiect ce va fi abordat la Colegiul Director al PD va fi stabilirea datei cand va fi completat Biroului Permanent al formatiunii. Actualul for de conducere al PD a ramas incomplet dupa ce democratii nu au reusit, in repetate randuri, sa isi voteze toti secretarii executivi, care potrivit statutului ar trebui sa fie in numar de 14, in prezent fiind doar opt.

Pe de alta parte, Emil Boc a aratat ca democratii nu si-au schimbat pozitia in ceea ce priveste faptul ca au somat PC sa iasa de la guvernare in cazul in care nu isi va retrage motiunea simpla indreptata impotriva vicepremierului UDMR Marko Bela. Boc le-a atras atentia conservatorilor ca, "daca vrei sa treci in opozitie, poti initia motiuni", dar nu poti avea astfel de initiative impotriva guvernului din care faci parte. Pe de alta parte, Boc a negat faptul ca PD ar dori sa o inlature pe Monica Macovei din fruntea Ministerului Justitiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.