Intr-o incercare de a rasturna balanta puterii la virful viitoarei conduceri a PSD, Nastase incearca sa-si propulseze un om in functia de secretar executiv. Acesta este Ioan Rus.

Adrian Nastase il doreste pe Ioan Rus ca secretar general al PSD, ceea ce i-ar conferi un avantaj fata de Ion Iliescu, in cadrul triumviratului care va conduce partidul. Aflat intr-o vizita de lucru la Cluj, Nastase a recunoscut ca a facut aceasta propunere in fata pesedistilor clujeni. "Eu voi incerca sa-l conving sa faca acest lucru. Sigur ca el va trebui sa se hotarasca impreuna cu ceilalti colegi. Cred ca ar fi o formula foarte buna", a spus Nastase. "Si nu numai secretar general", a glumit Rus. "Nu, eu incerc sa-l conving numai la functia de secretar general, sa nu avem probleme la celelalte posturi", a continuat jocul Nastase.

Potrivit discutiilor cu participantii la intrunirea Biroului Judetean al PSD Cluj, propunerea de a candida pentru aceasta functie, adresata lui Ioan Rus, a fost una extrem de serioasa. Prin aceasta miscare, grupul de reformatori spera ca va avea doi oameni din trei la nivelul conducerii de la virf (Nastase si Rus) si spera sa obtina majoritate si la nivelul celor cinci vicepresedinti care vor fi alesi la congres. Pentru Nastase aceasta este cea mai buna varianta atit timp cit toti ceilalti interesati de functie sunt fie apropiati ai lui Iliescu (Ioan Talpes), fie persoane care il curteaza pe acesta (Victor Ponta, Miron Mitrea), fie, cum este cazul lui Octav Cozminca, politicieni aflati cu cite un picior in fiecare tabara.

Avangarda si grosul trupelor

Adrian Nastase a fost interpelat de membrii filialei clujene a partidului. Clujenii i-au reprosat ca l-a abandonat pe Rus dupa lansarea declaratiei acestuia privind reformarea PSD. Nastase a mai fost dojenit pentru renuntarea la candidatura la prima pozitie in partid si pentru candidatura jenanta la Primaria Capitalei a lui Vanghelie. In replica, Nastase a incercat sa explice ca este importanta si modernizarea partidului, dar si asigurarea unitatii acestuia si ca intinerirea conducerii trebuie imbinata cu experienta batrinilor. "Era simplu sa dau impresia ca sint supermarele reformator al partidului, care se pune in capul unei echipe de haiduci. Cred in nevoia de a mentine partidul unit si puternic. Trebuie sa asiguram o legatura intre avangarda si grosul trupelor", a mai spus seful PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.